Zoon president weer in opspraak

Article – Zoon president weer in opspraak

PARAMARIBO, 18 augustus 2024 – De zoon van president Santokhi, Rishano Santokhi, blijft een hoofdpijndossier voor ons staatshoofd.

Nepotisme

Dat Rishano en Chandrikapersad niet altijd door een deur kunnen, is de laatste jaren wel duidelijk geworden.

Rishano gaf openlijk kritiek op het functioneren van zijn vader, vond dat deze te veel beloofde, geen goede onderbouwingen had voor zijn uitlatingen en vooral bezig was met zichzelf en zijn nieuwe vrouw, Melissa.

Ook beschuldigde hij die laatste misbruik te maken van zijn vader en zijn goedgelovigheid ten opzichte van haar.

Het was zelfs vicepresident Brunswijk die de twee kemphanen tot bedaren bracht, maar Rishano bleef opduiken in de media met alle kritiek op de president van dien.

Uiteindelijk heeft Santokhi zijn zoon, die niet over de geschikte papieren beschikte, een topfunctie gegeven op ons consulaat in Florida, Amerika.

Niemand weet precies wat hij daar nu doet, maar veel zal het niet zijn vanwege het gebrek aan papieren, scholing, werkervaring en gevoel voor diplomatie van zoonlief.


Florida Beach

Onlangs heeft Rishano een woning gekocht aan het strand van Florida en moet nu wel bijna vier uur heen en weer rijden om op zijn werkplek te komen (het Surinaamse consulaat in Miami – redactie).

Zoon president weer in opspraak

Huisje op het strand
– impressie Langeman –

Ook gaan er geruchten dat de koop pas definitief is bezegeld nadat president Santokhi enkele weken geleden naar Amerika vertrok om daar in het geheim zijn honeymoon te vieren.

Of hij de woning voor zijn zoon heeft gekocht en of dat inderdaad is gebeurd na / tijdens zijn bezoek is echter niet duidelijk.

Het officiële salaris van Rishano bedraagt om en nabij de US$ 1.000,- per maand. Dat is veel te weinig om een hypotheek, in een van de duurste buurten van Palm Beach, af te sluiten.

US$ 220.000,-

Sinds Rishano door zijn vader is weggestuurd uit de Surinaamse arena is het dus een stuk stiller geworden rondom hem.

Af en toe duikt hij echter toch weer op tot ongenoegen van zijn vader en dus onze president.

Zoals vermeld zijn er onlangs berichten gepubliceerd waaruit blijkt dat Rishano Santokhi een nieuwe woning heeft gekocht in Palm Beach, Zuid-Florida.

Zoon president weer in opspraak

Koopakte
– © broker / real estate –

De woning heeft een vermelde waarde van bijna US$ 250.000,- al is niet duidelijk of aanvullende kosten heet moeten betalen. Palm Beach is immers een van de meest gewilde locaties om te wonen en betaalbare woningen zijn er schaars.

Voorheen huurde hij overigens een huis van bijna US$ 4.000,- per maand in Florida, maar dat werd via de staat betaald.

Koopje

Sympathisanten van de VHP meldden echter dat "twee en een halve ton" een koopje is voor een woning in de genoemde omgeving, op loopafstand van het strand en met een privé zwembad bovendien.

Een beetje huis zou daar al snel drie ton kosten, dus Rishano heeft eigenlijk een goedkoop pand op de kop getikt, vinden zij.

Zoon president weer in opspraak

Enkele kamers woning
– © broker / real estate –

Ook zijn ze van mening dat het niet bijzonder dat de zoon van ons staatshoofd een duur huis koopt.

De zoon van de president moet immers een mooie woning hebben, vanwege de uitstraling naar het buitenland toe, zeggen ze.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Weet u wat Rishano voor Suriname doet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!