NPS : 'Chan moet zich schamen'

Article – NPS : 'Chan moet zich schamen'

PARAMARIBO, 18 augustus 2024 – Volgens Gregory Rijssen van de Nationale Partij Suriname moet de president zich schamen voor zijn beleid van woningnood, nepotisme en armoede.

Pure armoe

Rijssen sprak zijn woorden toen hij de ernst benadrukte van de woningcrisis in ons land, hij dringt aan op snelle maatregelen van de regering.

Tijdens een bezoek aan Paramaribo-Centrum zag hij met eigen ogen hoe slecht de leefomstandigheden van veel burgers zijn.

Volgens Rijssen zijn veel gezinnen gedwongen te wonen in geïmproviseerde en kleine ruimtes zoals barakken, balkons en huizen van zinkplaten.

Op een terrein aan de Dr. Sophie Redmondstraat trof hij bijvoorbeeld tien kleine woningen aan, waar de bewoners slechts één gezamenlijke badkamer en toilet hadden om te delen.

Dit type situatie weerspiegelt de groeiende woningnood in Suriname, volgens hem.

Gregory hekelt de houding van de regering van Chan Santokhi, die volgens hem weinig tot niets heeft gedaan om deze wooncrisis op te lossen, een kritiek die ook vanuit het buitenland en bijvoorbeeld het IMF klinkt (de regering zou niet op de afgesproken wijze met de nieuwe leningen omgaan – redactie).

Bezorgdheid

Rijssen uitte zijn bezorgdheid dat de overheid de noden van de meest kwetsbare burgers verwaarloost.

NPS : 'Chan moet zich schamen'

Met zijn allen in doosje
– opgepropt en krapt –

"Deze regering heeft het volk niet weten te helpen en doet niets," aldus de verontwaardige NPS'er.

De woningnood is zo nijpend dat zelfs kleine opslagruimtes nu worden verhuurd, omdat er zoveel vraag is naar onderdak.


Nepotisme

Rijssen klaagt verder dat, terwijl gewone burgers in deze moeilijke omstandigheden verkeren, de president voor zijn kinderen dure en zeer luxe woningen in het buitenland aanschaft (de zoon van de president kreeg onlangs een woning met privé zwembad aan het strand in Florida – redactie).

Loop zelf maar eens door Paramaribo-Centrum en zie met eigen ogen hoe mensen in ons leven, besluit de politicus zijn beklag.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is er de afgelopen vijf jaar genoeg gedaan aan de woningcrisis?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!