Abdoel : corruptie woning Santokhi?

Article – Abdoel : corruptie woning Santokhi?

PARAMARIBO, 18 augustus 2024 – NDP'er Amzad Abdoel heeft zijn zorgen geuit over recente berichten dat president Santokhi in Miami / Florida een huis zou hebben gekocht voor zijn zoon, die daar een onduidelijke functie heeft.

Palm-Beach

De woning, die naar verluidt meer dan US$ 230.000,- heeft gekost, roept volgens hem vragen op over de herkomst van het geld en mogelijke misbruik van publieke middelen.

Abdoel vraagt zich af hoe iemand binnen slechts enkele jaren zo'n groot bedrag kan sparen, waarbij hij suggereert dat er mogelijk staatsgeld bij betrokken is.

De woning ligt op een steenworp afstand aan het strand, bezit over een privé zwembad en is gelegen in een van de meest gewilde buurten van Flordia, Palm-Beach.

Corruptie

Daarnaast wijst Abdoel op de aanhoudende vertraging bij het operationeel maken van de anti-corruptiecommissie.

Hij suggereert dat de vertraging opzettelijk kan zijn om zaken zoals deze in de doofpot te kunnen blijven stoppen.

Abdoel : corruptie woning Santokhi?

Huisje aan het strand
– gesloopt door Abdoel –

"Dit is geen piki piki play," benadrukte Abdoel, waarna hij heeft de procureur-generaal heeft opgeroepen om actie te ondernemen. Overigens verwacht hij weinig van eventuele, concrete stappen.


Internationaal onderzoek

Als er lokaal geen actie wordt ondernomen, stelt Abdoel voor dat de anti-witwascommissie van de Verenigde Staten formeel wordt geïnformeerd over de herkomst van het geld dat voor de woning is gebruikt.

Abdoel benadrukt dat de president verantwoording moet afleggen voor deze transactie en dat de Surinaamse bevolking recht heeft op transparantie in de volledige zaak.

Dat Rishano (Santokhi – redactie) twee ton US$ kan neerleggen met een officieel salaris van US$ 1.000– per maand, ligt niet voor de hand.

Maar het bedrag is van dusdanige orde dat ook de president dat niet zo maar uit eigen middelen betaald kan hebben.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is een president verplicht grote uitgaven te verantwoorden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!