Bouterse-Waldring : jaag ABOP weg!

Article – Bouterse-Waldring : jaag ABOP weg!

PARAMARIBO, 20 augustus 2024 – Ingrid Bouterse-Waldring, echtgenote van ex-president Desi Bouterse, heeft leden van de NDP aangespoord om Ronnie Brunswijk weg te jagen als hij in Coronie komt.

ABOP gwe!

Waldring sprak in het district Coronie en vindt dat Brunswijk geweerd moet worden als hij daar campagne gaat voeren.

Volgens Bouterse-Waldring, die zelf ondervoorzitter is van de NDP, is Brunswijk als vicepresident niet in staat iets voor Suriname te betekenen.

Ze gelooft niet dat dit verandert als hij president wordt.

Tijdens een politieke bijeenkomst in Coronie uitte ze haar zorgen over Brunswijk's ambities. Ze vroeg zich af wat Brunswijk zou willen bereiken als hij president wordt en suggereerde dat hij zelfs dan niet in staat zal zijn om veel te doen.

Niet welkom

Vanwege haar twijfels over Brunswijk adviseerde ze de aanwezige NDP'ers om Brunswijk te ontmoedigen en hem niet te verwelkomen in Coronie.

"Wanneer gaan jullie iets kunnen doen voor ons land? Als hij komt, jaag hem weg!"

Bouterse-Waldring benadrukte ook dat Suriname, gezien de huidige problemen, een ervaren partij nodig heeft om de fouten van de regering te herstellen.

Bouterse-Waldring : jaag ABOP weg!

ABOP in Coronie
– niet meer welkom –

Ze riep kleinere partijen op om zich rustig te houden en over te stappen naar een grotere partij zoals de NDP, die volgens haar over de nodige ervaring beschikt om het land te besturen.


Harde periode

Met deze uitspraken zet de NDP ondervoorzitter de toon voor een politiek beladen periode waarin de concurrentie tussen de partijen steeds heviger wordt.

Zie riep de VHP al dat ze met niemand wil samenwerken omdat alle partijen, behalve die van hun, te dom zijn. Ook zouden andere partijleiders, behalve Santokhi, laf en onderontwikkeld zijn.

Opvallend genoeg was Brunswijk de enige tot nu toe die aangaf wel te willen samenwerken, omdat het land alleen verenigd verder kan komen.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is er de afgelopen 5 jaar genoeg bereikt om hetzelfde de komende 5 jaar te blijven doen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!