Beerput rond zoon Santokhi?

Article – Beerput rond zoon Santokhi?

PARAMARIBO, 21 augustus 2024 – Het blijft onrustig rondom Rishano Santokhi, de zoon van president Santokhi, waarbij de beerput langzaam geopend lijkt te worden.

Achtergrond

Voor wie het nieuws gemist heeft; Rishano is de zoon Chandrika en zijn vorige vrouw, waarvan de president gescheiden is.

Toen Chan president werd, eiste Melissa dat hij binnen 24 uur in het geheim met haar zou trouwen, wat hij onder druk dan ook deed.

Dit terwijl hij daags daarvoor nog aan het volk van Suriname had beloofd "nooit van zijn leven meer te gaan trouwen" en er dus ook geen (nieuwe) first lady meer zou komen.

Achteraf bleek dat feitelijk de eerste niet-nagekomen verkiezingsbelofte zijn geweest.

Melissa

Rishano en Melissa liggen blijkbaar niet echt op een lijn en dus opende Rishano vol de aanval op zijn stiefmoeder. Die zou onbetrouwbaar zijn, Chan onder druk zetten, zichzelf verrijken en posities opeisen en nog veel meer.

Uiteindelijk moest nota bene vicepresident Brunswijk ingrijpen om de familieruzie te bedaren, wat hem ook lukte aangezien hij en Rishano er hetzelfde over dachten.

Niet opgeleid

Om van Rishano af te zijn, heeft Santokhi hem toen een hoge positie in Florida gegeven, waar hij het consulaat in Miami mag bestieren.

Omdat Rishano echter geen papieren had, heeft minister Ramdin hem een beginnerscursus "diplomatie" cadeau gegeven, waarna hij de begeerde baan alsnog toegeschoven kreeg.

Rishano Santokhi
zoon president

Daarna werd het stiller rondom Rishano, omdat hij in de praktijk helemaal niet werkt op het consulaat en met hele andere zaken bezig is. Zo zou hij directeur zijn van drie bedrijven in Amerika, waar maandelijks flinke bedragen naar toe worden gesluisd.

Hoe hij dat kan combineren met zijn drukke baan als topdiplomaat op het consulaat is de vraag.

Cash geld

Wel bleek later dat hij op maar liefst vier uur rijden van zijn werk is gaan wonen, in een leuk appartement op steenworp afstand van het strand bij Florida Beach.

In mei van dit jaar heeft hij namelijk een riant appartement gekocht van ruim US$ 220.000,-

Beerput rond zoon Santokhi?

Koopakte
– openbaar register –

De geruchten gaan daarbij dat president Santokhi deze persoonlijk, en met cash geld, voor zijn zoon heeft aangeschaft. Daarvoor huurde hij een pand van een kleine US$ 4.000,– terwijl hij officieel maar voor US$ 1.000,– op de loonlijst van BIBIS stond.

Behalve het gesjoemel met woningen, bedrijven en geld komt daar nu ook verdenking van fraude bij kijken.

Ruzie

Eerder deze week lekte een video uit, geschoten voor het nieuwe huis van Rishano, waar hij slaande ruzie bleek te hebben met Ronny Jangi.

Een vrij bekende Surinamer die, niet geheel toevallig, in de buurt van Rishano woont (in Miami – redactie) en daar ook wat zaakjes bestiert.

Beerput rond zoon Santokhi?

Ruzie op de parkeerplaats
– © Facebook / Jangi –

De ruzie ontaarde zo erg, dat het luxe jetset leven van Rishano er flink van verbleekte, al was onduidelijk waarover de heren boos waren.

De beelden zijn bekeken en dus bekend bij de redactie, maar vanwege de heftigheid en vuil taalgebruik hier niet gepubliceerd.

Suriname Nieuws
gratis app

Ook dat is inmiddels naar buiten gekomen, en de reden verdient zeker geen schoonheidsprijs.

Het blijkt dat Rishano al die tijd een gratis wagen van Jangi tot zijn beschikking had (hij mocht de auto lenen voor eigen gebruik – redactie), maar wel elke maand hoge vervoerskosten bij BIBIS declareerde.

Beerput rond zoon Santokhi?

Eigendomspapieren
– Jangi wagi –

Vanzelfsprekend was Jangi not amused toen hij er achter kwam dat een ander grof geld verdiende aan zijn eigen auto, die hij enkel had uitgeleend om Rishano te helpen.

Beerput rond zoon Santokhi?

Wagen en appartement
– onderdeel van ruzie –

Documenten geven aan dat de wagen inderdaad op naam staat van Jangi, en gebruikt werd door Rishano.

Schulden

Jangi heeft zijn auto dan ook direct teruggeëist, maar blijkbaar heeft Rishano tot overmaat van ramp nog schulden (volgens insiders meer dan US$ 30.000,-) bij hem openstaan.

Geruchten gaan dat al het geld dat naar Rishano vloeit, direct verdampt omdat hij er niet mee om weet te gaan.

Dat hij verder niet zou werken, op te grote voet leeft en zich graag onder de rijke jetset begeeft, helpt daar niet aan bij.

Jangi is, met draaiende camera, verhaal (en geld) gaan halen bij de zoon van Santokhi, maar die verstopte zich heimlijk in zijn gloednieuwe appartement.

Beerput rond zoon Santokhi?

Gevulde beerput
– geur van corruptie –

Waarom Rishano geld zou ontvangen voor gratis transport – maar blijkbaar ook directeur is van drie bedrijven in Amerika – en tegelijkertijd een toppositie op ons consulaat heeft gekregen – terwijl hij daar nooit komt – en er maandelijks ogenschijnlijk flinke bedragen richting de Verenigde Staten stromen, is niet bekend.

Verantwoording – de beelden (documenten) bij dit artikel zijn afkomstig van openbare bronnen en gecontroleerd op echtheid.

Waar nodig zijn privégegevens van derden anoniem gemaakt.

Suriname Nieuws
gratis app

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Vertrouwt u de hele kwestie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!