Brunswijk : 'succesvolle bemiddeling'

Article – Brunswijk : 'succesvolle bemiddeling'

PARAMARIBO, 22 augustus 2024 – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft, naar eigen zeggen, succesvol bemiddeld in het conflict tussen het zorgpersoneel van verschillende ziekenhuizen en het Ministerie van Volksgezondheid van Amar Ramadhin.

Dialoog

Door zijn tussenkomst is er eindelijk een dialoog op gang gebracht over de kwestie van de overbruggingstoelage, zo meldt hij.

Het personeel van onder andere het Diakonessenhuis en het 's Lands Hospitaal, onder leiding van vakbondsvoorzitter Imro Edam, trok woensdag naar het kabinet van de vicepresident.

Eerdaags hadden ze de kwestie over een betalingsachterstand al neergelegd bij zowel president Santokhi als minister Ramadhin zelf, maar die besloten niet te reageren op de onvrede.

Volgens Ramadhin moesten de mensen zelfs "niet komen zeuren over geld", aangezien ze al vakantiegeld hadden gehad om de huidige maand te overbruggen.

Oplossing gezocht

Op het kabinet van de VP werd – samen met enkele in allerij opgeroepen ministers – naar oplossingen gezocht voor de onduidelijkheden rondom twee totaal verschillende toelagen die het personeel zou ontvangen.

De onvrede ontstond omdat zorgmedewerkers in juli de overbruggingstoelage niet ontvingen vanwege de uitbetaling van de vakantietoelage.

De vakantietoelage kan gezien worden als dertiende maand en een teken van respect, terwijl de overbruggingstoelage een middel is om de inflatie te compenseren.

In ogen van Nurmohamed is het allemaal hetzelfde en dus wilde hij niets extra's betalen, de vorige maand.

Volgens de regering is er, door omstandigheden, helaas verwarring ontstaan over de naamgeving en bedragen.

Het Onderhandelingsorgaan (OO) zal in samenwerking met de vakbonden snel een besluit nemen om deze verwarring op te lossen en duidelijk te maken welk bedrag bij welke naam hoort.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is Brunswijk beter in het bij elkaar brengen van mensen dan zijn collega's?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!