AZP : 'het wordt erger'

Article – AZP : 'het wordt erger'

PARAMARIBO, 27 augustus 2024 – Steeds vaker overlijden mensen in ons land zonder dat dit echt nodig is, zelfs baby's zijn niet meer veilig getuige de massale sterfgevallen van de afgelopen week.

Noodkreet

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waarschuwt in bedekte termen dat dit nog maar het begin is en het nog veel erger kan gaan worden.

Onder minister Ramadhin is de zorg volledig ingestort en totaal vernietigd, zo lijkt het.

Zelfs nu er kinderen jonger dan zes maanden overlijden zonder dat daar medische "noodzaak" voor is, weigert de minister zijn verantwoording te nemen.

Sterker nog, Amar Ramadhin zit ergens in het buitenland vanwege bepaalde zaken en heeft tot op de dag van vandaag nog niet persoonlijk gereageerd op de situatie die gaande is.

Ook president Santokhi weigert zich uit te laten over sterfgevallen, die feitelijk geclassificeerd kunnen worden als "dood door schuld", of zelfs "doodslag" onder verantwoording van de minister vanwege aantoonbare nalatigheid.

AZP : 'het wordt erger'

Frankenstein monster
– wat kan Ramadhin nog doen? –

Net als bij corona (toen ging hij op vakantie naar Florida – redactie) lijkt Ramadhin zijn vak en de levens van Surinamers niet al te serieus te nemen.

Oproep

Het AZP doet nu een dringend verzoek gericht aan onder andere gepensioneerde verpleegkundigen en vraagt hen om ondersteuning te bieden.

De kwaliteit van zorg is de afgelopen jaren zo hard kapot gemaakt door verkeerd beleid en geldgebrek, dat men vreest dat er nog veel meer onnodige doden gaan vallen.

Bejaarde verpleegkundigen – die bereid zijn tijdelijk of parttime te helpen – kunnen contact opnemen met het AZP via SMS of WhatsApp op het nummer 8833787.

Tekst : Casey Landveld (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Gaat dit nog wel goed?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!