Gewapende gardes in centrum – update

Article – Gewapende gardes in centrum – update

PARAMARIBO, 29 augustus 2024 – Op dit moment valt er in delen van het centrum van Paramaribo en aan de Leysweg (het Directoraat Nationale Veiligheid – redactie) een samentrekking te zien van gewapende mensen, onduidelijk is waarom.

Volgwagens

President Chandrikapersad Santokhi bevond zich, samen met een grote stoet aan volgwagens, te midden van de beveiligers, maar liet zijn gezicht verder niet zien.

Gewapende gardes in centrum – update

Samentrekking beveiligers
– © Facebook 2024 –

De gewapende mannen lijken gebouwen te beveiligen, zetten delen van straten af en pattrouileren rondom enkele strategische posities in de binnenstad.

De mensen bevinden zich op het oog in staat van paraatheid en "scannen" de omgeving, waarbij het niet wordt toegestaan om foto's te maken.

Gewapende gardes in centrum – update

Heimelijke beelden
– © X (Twitter) 2024 –

Zowel het politiekorps, de brandweer, docenten, landbouwers en medisch personeel zijn deze week in protest gekomen tegen de situatie van het land en de onwil van de "toppers" om hierover te praten.


Ontwapend

Eerder werd een speciale beveiliger bij het Kabinet van de President met veel verbaal geweld ontwapend en afgevoerd.

Hij werd ter plekk schuldig bevonden aan het "open maken van de deur" voor Atompai (de SPB-voorzitter – redactie).

Gewapende gardes in centrum – update

Onduidelijke situatie
– © Facebook 2024 –

Op dat kabinet zijn momenteel ook hooggeplaatste politici aanwezig, samen met de vertegenwoordigers van zowel enkele gewapende machten als externe beveiligingspartijen.

Er zouden scenario's besproken worden om op te treden en de onrust tegen te gaan. Een mogelijk scenario zou daarbij zijn dat men juist bewust de boel gaat laten escaleren, om zo effectiever op te kunnen treden.


UPDATE

Het laatste nieuws is dat directeur Shivanand Ramlall van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) vanaf Zanderij naar het buitenland is vertrokken vanwege zijn vakantie.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Denkt u dat er iets speelt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!