'Moengo binnenkort toeristische trekpleister'

Article – 'Moengo binnenkort toeristische trekpleister'

PARAMARIBO, 1 september 2024 – Het dorp Moengo staat, volgens de regering, op het punt een nieuwe en belangrijke toeristische bestemming in ons land te worden.

Marowijne

Minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme heeft plannen onthuld om de toeristische waarde van het district Marowijne te versterken.

Tijdens zijn bezoek aan Moengo werd de minister hartelijk ontvangen door burgermoeder Dominie Olivia van Marowijne-Zuid-West.

Er werden gesprekken gevoerd met lokale autoriteiten en ondernemers om het potentieel van Moengo als toeristische trekpleister te verkennen.

Volgens Ramsaran biedt Moengo, met zijn rijke cultuur en natuurlijke schoonheid, grote kansen voor economische groei en sociale ontwikkeling in de regio.

Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsplan is de verbetering van de infrastructuur en het vergroten van de zichtbaarheid van Moengo.

Samenwerking

Bovendien zal de samenwerking met lokale ondernemers leiden tot duurzame toeristische initiatieven.

Een ander hoogtepunt van het bezoek was de aankondiging van de opening van een ICT-centrum in Moengo. Dit centrum zal de digitale vaardigheden van de lokale bevolking versterken en nieuwe mogelijkheden bieden voor educatie en ondernemerschap.

'Moengo binnenkort toeristische trekpleister'

Toeristisch Moengo
– zoals het was in de jaren '50 –

Burgermoeder Dominie sprak haar enthousiasme uit over de plannen en benadrukte de positieve impact voor de gemeenschap.


Geen plan bekend

De toeristische ontwikkelingen moeten op een verantwoorde en inclusieve manier gerealiseerd worden en met respect voor zowel de lokale cultuur als omgeving, aldus de minister.

Concrete plannen, om echt iets doen wat toeristen zou moeten aantrekken, zijn overigens niet onthuld.

Wel benadrukte Ramsaran het belang van het stimuleren van toerisme in de regio als een motor voor toerisme, maar dat lijkt logisch.

Tekst : Casey Landveld (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Heeft u herinneringen aan het Moengo van vroeger?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!