Chan : 'het gaat echt heel goed'

Article – Chan : 'het gaat echt heel goed'

PARAMARIBO, 2 september 2024 – Alhoewel (bijna) iedereen klaagt over hoe slecht het gaat en hoe moeilijk het leven wordt, vindt president Chandrika dat zijn prudente beleid nu al als zeer succesvol kan worden bestempeld.

Zeer trots

President Chan Santokhi is naar eigen zeggen zeer trots op alles dat hij heeft bereikt, inclusief de ongekend forse daling van de inflatie.

Hij benadrukte dat dit een van de belangrijkste prestaties is geweest, welke mogelijk werd gemaakt door niet alleen zijn regering maar ook zijn eigen, ongekende inzicht van economie begrippen en wetmatigheden.

Toen Santokhi aantrad, was de inflatie in ons land op een verontrustend niveau van 60% beland.

Inmiddels is dit gedaald naar ongeveer 15% per jaar, en de verwachting is dat het tegen het einde van het jaar zelfs verder zal dalen naar 10% of minder.

Het gevolg is dat alles goedkoper wordt en mensen steeds meer rijkdom ervaren, zo beweert de president.

Volgens de president is deze daling te danken aan het weloverwogen beleid van zijn regering en het meer dan prudente optreden onder zijn bezielende leiding.

Enorm vertrouwen

Het internationale vertrouwen in de Surinaamse dollar en Suriname zelf groeit, de wisselkoers stabiliseert zich met de dag en steeds meer investeerders tonen interesse, ziet Chan.

Dit zorgt ervoor dat de prijzen in de winkels minder snel stijgen en relatief gezien zelfs dalen.

Chan : 'het gaat echt heel goed'

Trotste olifant
– blij met zichzelf –

Een belangrijk onderdeel van dit beleid is de samenwerking met het bedrijfsleven en de vakbeweging.

De open communicatie, duidelijke beleidslijnen, de transparantie en het vertrouwen van bonden, ondernemers en de regering is nog nooit zo hoog geweest, aldus het persbericht.

Voedselpakketten

Santokhi kondigde verder aan dat er een speciaal programma is om de prijzen van basisgoederen nog veel verder te verlagen.

Initiatieven zoals de foodbaskets (voedselpakketten) helpen om de financiële druk op de bevolking enorm te verlichten.

Santokhi benadrukt tenslotte dat de verlaging van de inflatie de armere bevolking aantoonbaar helpt, waardoor deze steeds meer geld overhoudt en goed rond kunnen komen.


Beter Suriname

"We werken samen aan een beter Suriname," aldus de president.

De duurzame ontwikkeling van het land en een beter leven voor alle inwoners blijven het uiteindelijke doel van "de president die nooit slaapt en altijd werkt", zoals hij zichzelf wel eens heeft beschreven.

Tekst : Anil Gajadien (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Onderstreept u de visie van Chan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!