Speelt Chan (te) mooi weer?

Article – Speelt Chan (te) mooi weer?

PARAMARIBO, 3 september 2024 – Terwijl het land aan alle kanten uit elkaar dreigt te vallen en er zelfs misbruik is gemaakt van de Staat om de vrije pers aan te klagen, bezocht de president ogenschijnlijk zorgeloos enkele karateka.

Karatekunstenaars

Na eerder dit weekend al een dag met de scouting te hebben meegelopen, was het nu de beurt aan jeugdige karatekunstenaars om in het gezelschap van de president te veteren.

Alsof er verder niets in Suriname speelde, bezocht president Chandrikapersad Santokhi in zijn woonplaats Lelydorp een karate-evenement. Hij nam alle tijd om uitgebreid op de foto te gaan met zowel lokale fans als sporters en stond de door hem geselecteerde pers goed gehumeurd te woord.

Op uitnodiging van de Surinaamse Santokhi Kyukushin Karate Academie sprak het staatshoofd bemoedigende woorden tot de deelnemers van het toernooi (de naamgeving van de academie staat los van de president – redactie).

Kata

Tijdens het toernooi stond de discipline van Kata centraal.

Kata is een stijl van schijngevechten waarbij karateka’s hun technische vaardigheden tonen tegen denkbeeldige tegenstanders.

Een probleem waar de toppers binnen onze politiek wellicht ook iets te veel last van hebben.

Santokhi benadrukte echter het belang van deze sport voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Hij wees erop dat karate niet alleen draait om vechten, maar ook om het opbouwen van discipline, normen en waarden.

Sting like a Bee

DNA-voorzitter Marinus Bee heeft overigens ook een speciale karateband, maar die bleek hem later op min of meer illegale wijze – en tegen alle geldende internationale regels in – verkregen te hebben.

Dat is dus niet geheel naar de normen en waarden die hier gepredikt werden.

Speelt Chan (te) mooi weer?

Karatekunstenaar
– Langeman impressie –

"Bij karate leer je meer dan alleen vechten, je leert levenslessen die je verder brengen," aldus de president.

Amarshtiam Santokhi, de naamgenoot en oprichter van de academie, legde uit dat de focus van het evenement lag op de verschillende stijlpatronen binnen karate.


Essentiële waarden

Door het beoefenen van karate worden volgens beide Santokhi's essentiële waarden bijgebracht die bijdragen aan een positieve levenshouding en toekomstperspectief.

President Santokhi sloot zijn toespraak af met de boodschap dat sport niet alleen gaat om winnen, maar ook om het behouden van sportiviteit, ongeacht de uitkomst.

Over het toekomstperspectief van ons land wenste hij zich niet uit te spreken.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Stelt deze regering de juiste prioriteiten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!