🪙 (koers) Euro langzaam steeds duurder

Article – 🪙 (koers) Euro langzaam steeds duurder

PARAMARIBO, 5 september 2024 – Zonder dat de regering er zelf een verklaring voor heeft, lijkt de koers sinds ongeveer anderhalf jaar vrij stabiel.

Geen verklaring

Alhoewel het dreamteam van Chan er alles aan doet ons land weer in ontwikkeling te brengen, moesten ze wel schoorvoetend toegeven niet te weten waarom de koers zich opeens stabiliseerde.

"Geen idee, we hebben niets gedaan – maar geniet er van," was zo ongeveer de uitleg van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën.

🪙 (koers) Euro langzaam steeds duurder

Actuele koersen
– 06 september 2024 –

Zo geschiedde en genoot iedereen van wat meer zekerheid op de financiële markt, ook al bleef de koers voor velen natuurlijk veel hoger dan enkele jaren terug.

Stijging

Sinds een paar dagen lijkt er echter iets vreemds aan de hand met de waarde van de Surinaamse dollar ten opzichte van zowel de euro als Amerikaanse dollar.

Sinds – ongeveer – een maand kruipt de koers toch weer omhoog, wat voor ons nadelig is aangezien de euro en US$ daarmee duurder worden.

🪙 (koers) Euro langzaam steeds duurder

Koersoverzicht
– laatste 30 dagen –

Tot nu toe gaat het weliswaar om enkele centen per week, maar op de langere termijn verwordt kleingeld tot grootgeld en kan nadelig uitpakken.


Sterke piek waargenomen

Tegelijk was er rond 1 september van dit jaar opeens een enorme piek in de waardestijging (of "daling" gezien vanuit het perspectief van de SRD – redactie).

In een klap schoot de SRD van 32 naar 42 om een dag later weer te normaliseren en de stijging op gestage voet voort te zetten.

Er is aan zowel het ministerie van Financiën als Economische Zaken gevraagd wat de reden is van de onverwachte stijging, maar zij hebben besloten niet op deze vragen te reageren.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Kunt u deze ontwikkelingen verklaren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!