Starnieuws, zelfs de rechtszaak is chaotisch

Article – Starnieuws, zelfs de rechtszaak is chaotisch

PARAMARIBO, 6 september 2024 – De rechtszaak die Nurmohammed tegen Starnieuws voert, leidt hij volgens critici net als zijn ministerie; chaotisch, ondoordacht, warrig en zonder logica.

Vraagtekens

Edward Naarendorp, de advocaat van het aangeklaagde Starnieuws en diens hoofdredacteur Nita Ramcharan snapt niets van de recente ontwikkelingen in de zaak.

Zonder opgaaf van reden heeft procureur-generaal Garcia Paragsingh eenzijdig een belangrijke keuze gemaakt door de kwestie achter gesloten deuren verder te behandelen en bepaalde hoofdrolspelers van de juridische kwestie te verwijderen.

Naarendorp vindt het dan ook zeer opvallend dat de procureur-generaal de machtiging van Chandrika Rambharos heeft ingetrokken. Hij is de adocaat van de ministerie in deze kwestie.

Stand van zaken

De situatie is nu dus dat de advocaat zich volledig heeft teruggetrokken als vertegenwoordiger van de Staat en dat de procureur-generaal zijn machtiging heeft ingetrokken.

Toch blijft minister Nurmohamed zijn eis voor de definitieve veroordeling van Starnieuws (en Ramcharan) handhaven.

De minister beweert dat zijn reputatie en (internationaal) zeer goede naam is beschadigd door een column van Ramcharan, waarin zij hem verantwoordelijk houdt voor zijn ministerie.

Vreemd

Om het verloop van zaken nog vreemder te maken, blijkt de hele zaak niet door de rechtbank te zijn behandeld op de dag dat dit gepland stond.

De repliek van de advocaat (van de minister – redactie) werd zonder aankondiging namelijk "buiten de rol" om ingediend. Dat houdt in dat niemand direct kan zien wat de minister er allemaal van denkt en vindt.

Starnieuws, zelfs de rechtszaak is chaotisch

Vrouwe Justitia
– volgt het ook niet meer –

Naarendorp (advocaat Starnieuws – redactie) stelt dat hij de inhoud van het verweer van Nurmohammed om die reden niet eens heeft kunnen inkijken.


Rookgordijn

Ondanks dat er een rookgordijn wordt opgetrokken, geeft hij aan dat de kans van slagen voor de minister zeer laag is.

Ook blijft men kritisch over de rol van de procureur-generaal, die volgens derden een dubbelrol lijkt te vervullen in dit proces.

Tekst : Jolanda Pengel (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Vindt u het proces transparant?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!