Passieloos verlies Natio

Article – Passieloos verlies Natio

PARAMARIBO, 10 september 2024 – De eerste echte krachtmeting voor Natio heeft teleurstellend uitgepakt aangezien de, volledig uit Nederlandse spelers samengestelde, ploeg emotieloos ten onder ging tegen Guadeloupe.

Geen passie

De Surinaamse voetbalselectie heeft maandag tijdens de Concacaf Nations League met 1-0 zeer teleurstellend verloren van Guadeloupe.

Wat de toeschouwers vooral opviel was het bijna emotieloze en ongeïnspireerde spel van Natio. Het leek alsof de spelers hun taken zonder enige passie of hartstocht uitvoerden, alsof het slechts een verplicht nummer was.

Concacaf Nations League

De Concacaf Nations League is een voetbaltoernooi voor landenteams in Noord– en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Het wordt georganiseerd door Concacaf, de regionale voetbalbond, en heeft als doel om de frequentie en kwaliteit van internationale wedstrijden te verhogen.

Het toernooi dient ook als kwalificatie voor andere toernooien, zoals de Gold Cup.

Achtergrond Concacaf Nations League
uitleg en definitie

Hoewel een overwinning of gelijkspel het team in een gunstige positie had kunnen brengen voor de aankomende wedstrijden tegen Costa Rica en (wederom) Guyana, maakte Natio het zichzelf moeilijk door ogenschijnlijk niet eens te willen winnen.

Ondanks een op papier goed haalbare en realistische loting, lieten de spelers het afweten.

Slechte conditie

Fysiek hadden de Surinaamse spelers zichtbaar moeite met de energieke eilanders van Guadeloupe, die meer vechtlust toonden.

Het gebrek aan conditie en spelritme resulteerde in een eenvoudig doelpunt van Jordan Leborgne in de 67e minuut. Daarbij stond de Surinaamse verdediging totaal verkeerd gepositioneerd en wees vooral naar elkaar.

Enkele wissels brachten totaal geen verandering in het spel.


Bondscoach Menzo

De Nederlandse bondscoach Stanley Menzo voerde wel enkele wijzigingen door in zijn basiself, maar het mocht allemaal niet baten.

Ook spelers als Immanuel Pherai en Jaden Montnor konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd.

Menzo

Stanley Menzo is een voormalige Nederlandse doelman van Surinaamse afkomst.

Hij speelde bij topclubs zoals Ajax en had een succesvolle carrière in het Europese voetbal.

Na zijn spelersloopbaan begon hij als voetbalcoach en heeft hij verschillende teams geleid, waaronder in China en het huidige nationale team van Suriname.

Achtergrond Menzo
uitleg en definitie

Natio zal zich snel moeten herpakken, want volgende maand staan de cruciale duels tegen Costa Rica en Guyana op het programma.

Het gebrek aan passie en strijdlust zorgde uiteindelijk voor een teleurstellend resultaat. Hier was vanuit de sportwereld al voor gewaarschuwd, maar Natio reageerde daar furieus op en besloot de journalisten van dienst voor het leven te boycotten.

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat vond u van de match?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!