⌛Eeuwenoud Chinees graf

Article – ⌛Eeuwenoud Chinees graf

PARAMARIBO, 11 september 2024 – In China bevindt zich een 2.000 jaar oud graf vol schatten van keizer Qin Shi Huangdi, maar deze is uit angst nog nooit geopend...

Onaangeroerd

Het graf ligt in centraal China, in de buurt van Xi’an, en is sinds de ontdekking ruim 50 jaar geleden volledig onaangeroerd gebleven.

Volgens de Chinese historicus Sima Qian (145-86 v.Chr.) is het graf een indrukwekkend mausoleum vol met schatten, waaronder plafonds vol edelstenen en vloeren gevuld met "rivieren vol kwik".

Hoewel deze omschrijving het graf meer dan interessant maakt, durven archeologen het nog steeds niet te openen. Volgens de beschrijvingen van Sima zou het graf namelijk zijn voorzien van veel gevaarlijke vallen.

Grafcomplex

Het grafcomplex van Qin Shi Huangdi is een enorm ondergronds mausoleum in China, gebouwd voor de eerste keizer, Qin Shi Huangdi.

Het werd in 210 v.Chr. verzegeld en bevat volgens historische verslagen schatten, "kwikrivieren" en dodelijke vallen.

Het meest bekende onderdeel is het terracottaleger, een verzameling levensgrote beelden die de keizer in het hiernamaals moesten beschermen.

Eeuwenoud graf
achtergrond

Hij beschrijft kruisbooginstallaties die automatisch pijlen afschieten op een ieder die het waagt de keizerlijke rust te verstoren.

In 1974 leidde de beroemde ontdekking van terracottasoldaten (in de buurt van het graf) al tot de onthulling van een enorm grafcomplex.

Qin Shi Huangdi

Het complex bleek ruimte te bieden aan Qin Shi Huangdi (259 – 210 v.Chr.) en hij was de eerste keizer van een verenigd China.

Qin Shi Huangdi

Keizer Qin Shi Huangdi was de eerste leider van een verenigd China.

Hij regeerde van 259 tot 210 v.Chr. en stond bekend om zijn centralisatie van macht en grote bouwprojecten, zoals de Chinese Muur en zijn mausoleum met het beroemde Terracottaleger.

Zijn bewind was streng, maar legde de basis voor het Chinese keizerrijk.

Chinees leider
achtergrond

Het graf zelf bleef echter verzegeld, vooral door de angst voor de beschreven vallen en deels ook vanwege het hoge (giftige) kwikgehalte in de grond.

Bovendien brengen archeologen naar voren dat een grote opgraving zou kunnen leiden tot instortingen.

⌛Eeuwenoud Chinees graf

De jonge Qin Shi Huangdi
– Langeman Produkties –

Dat zou niet alleen de onderzoekers, maar ook de inhoud van het graf zelf in gevaar kunnen brengen.

Zolang deze gevaren niet zijn opgelost, blijft het graf dus onaangeroerd en rust Qin Shi Huangdi voor eeuwig in zijn verdiende vrede.

Tekst : historia.net / Casey Landveld (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Bent u geïnteresseerd naar de inhoud van het graf?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!