"Toerisme Maand" te laat?

Article – "Toerisme Maand" te laat?

PARAMARIBO, 12 september 2024 – Vreemd genoeg houdt ons land in september de "Toerisme Maand". September is daarbij juist de maand waarin onze vakanties allang zijn begonnen en buitenlandse toeristen alweer terug naar huis zijn gekeerd.

Toerisme Maand

Ondanks het feit dat de Toerisme Maand dus begint als veel mensen niet werken en de spaarzame toeristen zijn vertrokken, gelooft de minister van Toerisme er heilig in dat veel toeristen deze maand de activiteiten gaan bezoeken.

Dit jaar vond de officiële start van de maand plaats in Commewijne, maar ook in andere delen van het land zoals Coronie en Saramacca wordt er flink uitgepakt.

In zes districten worden evenementen georganiseerd om het toerisme te versterken, zij het dus zonder dat er ook maar één enkele toerist aanwezig is.

"Toerisme Maand" te laat?

Ouderwetse prodowaka
– Langeman impressie –

De bedoeling is om de "unieke toeristische mogelijkheden" van elk district te tonen. Zo vond er in Coronie een prodowaka (optocht) met brassband plaats, terwijl in Saramacca het Riverside Festival plaats vond.

Succes

Volgens onderdirecteur Jo-Ann Misiekaba werkt het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme hard aan het opzetten van toerismecommissies– en werkgroepen.

Deze groepen organiseren allerlei activiteiten en leren hoe ze hun regio succesvoller kunnen maken voor de (nu nog afwezige) toeristen.

Het doel van de Toerisme Maand is, aldus het ministerie, om Suriname's potentieel als toeristische bestemming verder te ontwikkelen.

Een droom die al zeker 50 jaar bestaat, maar waarvoor tot op heden nooit echt inhoudelijk en doordacht beleid is gevoerd.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Was het niet beter gepland in ons toeristenseizoen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!