Ramadhin tevreden (met zichzelf)

Article – Ramadhin tevreden (met zichzelf)

PARAMARIBO, 13 september 2024 – Ondanks het feit dat er onder zijn verantwoordelijkheid babies onnodig sterven en de zorg volledig is vernietigd, is minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid toch erg tevreden, met zichzelf.

Ayurveda

Zo hebben, naar zeggen van de minister, ons land en India de potentie uitgesproken om de samenwerking op het gebied van gezondheidszorg verder te versterken.

Concreet is er dus niets bereikt, maar India zegt wel te willen werken aan de mogelijkheid om samen te werken.

Tijdens een ontmoeting op 12 september sprak de minister, die voor de gelegenheid werd geïntroduceerd als "Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin", met de Indiase ambassadeur.

Geneeskunde

Ayurveda is een traditionele geneeskundige praktijk uit India die al meer dan 3.000 jaar wordt beoefend.

Het richt zich op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van natuurlijke behandelingen, waaronder kruiden, voeding en levensstijl.

Ayurveda streeft naar een holistische benadering van gezondheid, waarbij preventie en het herstellen van evenwicht centraal staan.

Natuurlijke behandeling
achtergrond

Zij bekeken verschillende manieren waarop beide landen de samenwerking op medisch gebied zouden kunnen uitbreiden. Ook spraken ze over mogelijke samenwerkingsprojecten, met een speciale focus op traditionele geneeskunde zoals Ayurveda.

Medicijnen

India speelt, naar zeggen van Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin, een belangrijke rol in het ondersteunen van Suriname.

Zo hebben ze onder andere vaccins en medicijnen geleverd, die overigens allemaal over de datum bleken te zijn en van zeer slechte kwaliteit.

De hele donatie van meerdere containers is om die reden eerst gegeven aan de armste mensen in ons land (beter verzekerden hadden hier geen toegang toe – redactie) en daarna uiteindelijk toch maar vernietigd.

Ramadhin tevreden (met zichzelf)

Alles is goed
– in de ogen van Ramadhin –

Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin benadrukte het belang van samenwerking, vooral binnen de natuurlijke geneeskunde. Dit kan bijdragen aan de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname, waar traditionele geneeskunde steeds meer aandacht krijgt.

Voorbeelden, cijfers en wetenschappelijke feiten kon hij hiervoor desgevraagd niet geven.

Nieuw ministerie

Ondanks het feit dat er nergens geld voor is en mensen dit met hun leven moeten betalen, heeft de minister wel een gigantische lening afgesloten voor de bouw van "zijn" nieuwe ministerie van Volksgezondheid.

Ook hier was Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin zeer tevreden over. Op de bouwplaats werd recent de vloer van de tweede verdieping gegoten, wat een belangrijke mijlpaal markeerde.

Tijdens een presentatie werd de voortgang van de bouw door de supervisor besproken met een delegatie onder leiding van diezelfde Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin.

Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin toonde zich wederom erg in zijn nopjes met de vooruitgang en sprak zijn vertrouwen uit in de verdere bouw. De minister verwacht dat de voltooiing van het nieuwe gebouw een positieve impact zal hebben op de gezondheidszorg in Suriname.

Excellent

Excellentie is een formele aanspreektitel die wordt gebruikt om respect te tonen aan hoge functionarissen, zoals ambassadeurs, ministers of staatshoofden.

Het wordt vaak toegepast om hun belangrijke positie en status te benadrukken.

Deze titel onderstreept de waardigheid en het aanzien van de persoon die het ambt bekleedt.

Aanspreektitel
achtergrond

Wat een nieuw gebouw kan doen aan het grote tekort aan geld, de afwezigheid van personeel, en een chronisch tekort aan zowel kennis als materiaal wenste Amar niet ter plekke te duiden.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat is uw mening over Zijne Excellentie doctorandus Amar Ramadhin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!