Sardjoe : 'Chan is ongekend goed'

Article – Sardjoe : 'Chan is ongekend goed'

PARAMARIBO, 14 september 2024 – Oud-VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe heeft zijn opvolger, Chan Santokhi, geprezen voor zijn ongekend goede prestaties als president van ons land.

Weelde en rijkdom

Volgens Sardjoe heeft Santokhi het land op een waarlijk magistrale wijze door een van de zwaarste periodes geleid.

Hij hoopt dan ook dat het volk hem volgend jaar de kans geeft voor een tweede termijn.

Tijdens de ceremonie voor de opening van het gerenoveerde hoofdkantoor van de VHP, sprak Sardjoe vol lof over de huidige situatie in het land.

Hij benadrukte dat Suriname zich volledig hersteld heeft van een tijd waarin er geen geld was om salarissen te betalen of basisbehoeften te vervullen.

Vandaag de dag sterven er babies in de gangen van het ziekenhuis en is nog steeds nergens geld voor, maar toch "leven wij hier allemaal in rijkdom en weelde bij elkaar", aldus Sardjoe.

Sardjoe wees ook op de belangrijke beslissingen die in het VHP-gebouw zijn genomen, waaronder het behouden van Staatsolie.

Staatsolie

Zo beweerde de ex-voorzitter dat er een plan was om het bedrijf te verkopen voor slechts 50 miljoen US dollars.

Bewijzen kon hij hier desgevraagd niet voor leveren, en critici vragen zich dan ook af hoe hij aan die cijfers komt. Zelfs al zou je Staatsolie volledig van de hand willen doen, dan is het veel meer waar dan "de habbekrats" van nog geen 50 miljoen.

Sardjoe : 'Chan is ongekend goed'

Indiase olifant
– geniaal en daadkrachtig –

Ook benoemde hij de superieure aanstellingen van een topteam aan ministers, de vicepresident en president als cruciale momenten in de geschiedenis van zijn partij. Onduidelijk bleef of hij daarbij ook op de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk, doelde.

Verbroedering

De erevoorzitter benadrukte tenslotte het belang van het behoud van de idealen van verbroedering, eenheid en nationale ontwikkeling.

Hij hoopt dat de huidige leiders van de VHP deze waarden zullen blijven uitdragen.

Sardjoe eindigde met de wens dat Santokhi volgend jaar opnieuw president zal worden om het land zo naar nog hogere toppen te leiden dan nu al het geval is.

Tekst : Reshma Soekhlal (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Vindt u dat Santokhi een tweede termijn verdient?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!