Ramdin : 'men misbruikt IMF'

Article – Ramdin : 'men misbruikt IMF'

PARAMARIBO, 14 september 2024 – Er is vanuit het IMF ontzettend veel kritiek gekomen op de prestaties en het beleid van onze regering, maar deze probeert dat zo veel mogelijk uit de publiciteit te houden.

Misbruik

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, voelt zich onder druk gezet en reageert vernietigend op alle kritiek.

In een interview met het radioprogramma ABC-aktueel gaf hij aan dat de kritiek van het IMF weliswaar klopt (het IMF heeft de bevindingen gepubliceerd en daar kan niemand omheen – redactie), maar dat mensen het IMF "selectief misbruiken".

Ramdin pareert alle kritiek op de samenwerking met het IMF

Er zouden duistere krachten aanwezig zijn die de huidige, alarmerende situatie gebruiken om de regering aan te vallen. Wie deze "donkere demonen" zijn, werd niet verteld al ligt het voor de hand dat dit de vorige regering zou moeten zijn.

"Wanneer het hun (de duistere krachten – redactie) uitkomt, wordt het IMF opeens gebruikt als argument," aldus de minister.

"Maar als we het goed doen, dan luistert men niet naar datzelfde IMF," zegt Ramdin die hiermee indirect dus wel toegaf dat het zeer slecht gaat onder de huidige regering.


Onderhandelingen en kritiek

Ramdin benadrukte dat deze kritiek (gevoed via het IMF – redactie) vaak tijdens verkiezingsperiodes voorkomt.

Dat laatste is overigens een leugen van zijn kant, omdat er nog nooit een verkiezingsperiode is geweest waarbij het IMF actief was; dat is onder deze regering juist de eerste keer.

Minister : de kritiek op het IMF is vaak politiek gemotiveerd

Maar toch zou de enorme kritiek van het IMF nu gebruikt worden om politieke redenen. Het aantoonbare falen van beleid wordt dus doelbewust bekritiseerd.

De minister ontweek verder alle verantwoording wat het slechte presteren betrof en hamerde enkel op de "duistere krachten", zonder inhoudelijk op de kritek van het IMF in te gaan.

Ramdin : 'men misbruikt IMF'

A no mi
– na yu nanga yu! –

Volgens hem zou men juist ontzettend tevreden moeten zijn, dat de regering door middel van dialoog, eerlijkheid, transparantie en onderhandelingen een ongekend bevredigend resultaat heeft bereikt (met de vakbonden – redactie).

Vertrouwen in IMF

Ramdin sprak tenslotte zijn vertrouwen uit in de zevende goedkeuring van de IMF-evaluatie (dit laatste steunpakket om meer te mogen lenen, moet nog volgen – redactie).

Hij benadrukte dat de Surinaamse regering, ondanks moeilijke omstandigheden, heeft voldaan aan de benchmarks van het IMF.

Ramdin verwacht een positieve IMF-evaluatie

"Er is geen reden om te denken dat het IMF negatief zal oordelen," zei hij. Al blijft het IMF dus wel zeer negatief over de manier waarop deze regering het beleid de afgelopen vier jaar heeft ingevuld.

In het kort komt de kritiek er op neer dat er eigenlijk niets is gedaan, behalve lenen en proberen de vijf jaar (die een termijn duurt) daarmee te overbruggen.

Tekst : Iwan Dompig (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Onderstreept u de kritiek vanuit het IMF?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!