VHP : 'alleenmacht verkrijgen'

Article – VHP : 'alleenmacht verkrijgen'

PARAMARIBO, 16 september 2024 – 30 zetels, met minder dan dat gaat de VHP op 25 mei 2025 niet akkoord, aldus Dew Sharman, VHP'er.

Allleenmacht

Volgens Sharman gaat de VHP de absolute meerderheid krijgen bij de volgende verkiezingen, zodat ze met niemand meer rekening hoeven te houden wanneer het gaat om hun belangen (en die van het volk).

140.000 stemmen: VHP richt zich op nieuwe kiezers

De partij heeft, volgens hem, alle hoop en focus gelegd op jongeren die voor het eerst mogen stemmen en mensen die eerder nog nooit hebben gestemd (maar dit wel mochten doen – redactie).

Alleenmacht

Het begrip alleenmacht betekent dat één persoon, groep, of partij volledige controle en macht heeft binnen een bepaalde organisatie, land, of systeem.

Dit houdt in dat er weinig tot geen ruimte is voor inspraak, oppositie, of democratische besluitvorming.

Vaak leidt dit tot een autoritair regime waar beslissingen door één enkele bron worden genomen zonder rekening te houden met diverse meningen of belangen.

Politieke keuzes
achtergrond

Om de beoogde 30 zetels binnen te halen, is wel een totaal van 180.000 stemmen nodig. Sharman ziet de groep "nieuwe stemmers" als het belangrijkste doelwit om dit aantal te bereiken.

Makkelijk beïnvloedden

De VHP heeft, bij monde van voorzitter Santokhi, al eerder aangegeven nooit meer met iemand te willen samenwerken.

Alle andere partijen zouden – volgens de VHP althans – onopgeleid, dom, lafhartig en onbetrouwbaar zijn. Daarbij is de VHP de enige die ons land zou kunnen ontwikkelen, iets dat al bijna 50 jaar niet gebeurd is (ook niet op momenten dat de VHP de macht had – redactie).

Sharman: 'niet-stemmers' zijn cruciaal voor onze winst

Volgens Sharman is er in 2025 een grote groep mensen die voor het eerst mag stemmen, de "first-time voters".

Deze mensen zou zich nog niet bewust zijn van de impact van hun keuze en dus is dat een makkelijke groep om te beïnvloedden. Of de VHP'er dat positief of negatief bedoeld, werd overigens niet duidelijk.

Slechte keuzes

Hij roept ouders, familieleden en de gemeenschap op om deze jongeren te "begeleiden" (of "beïnvloedden – redactie) om ze zo bewust te maken van hun politieke keuze en dat iedereen behalve de VHP slecht is.

"We moeten deze jongeren leren om bewust te kiezen voor hun toekomst," aldus Sharman tijdens een recente VHP-bijeenkomst in Hannaslust.

VHP's strategie: jongeren en niet-stemmers mobiliseren

Sharman verwacht dat, als de VHP erin slaagt om minstens de helft van first-time voters binnen te trekken, zij zeker zullen zijn van 70.000 extra stemmen.

Met de ruim 100,000 stemmen die de partij in de pocket heeft, zou dat voldoende zijn voor de 30 zetels die zij nastreeft.

De komende periode zal voor de VHP dus draaien om het mobiliseren van deze belangrijke kiezersgroepen met als ultiem doel de alleenheerschappij over Suriname, onder leiding van huidige president Santokhi.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Zou een regering niet beter altijd ui meerdere partijen moeten bestaan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!