Jogi : Chan ook beste nieuwe president

Article – Jogi : Chan ook beste nieuwe president

PARAMARIBO, 19 september 2024 – VHP-parlementariër Mahinder Jogi is van mening dat Santokhi de allerbeste kandidaat is om (opnieuw) president van Suriname te worden, na de verkiezingen van volgend jaar.

Vernietiging Suriname

Hij bekritiseert alle andere kandidaten zoals Jenny Simons, die volgens hem hebben bijgedragen aan de "vernietiging van Suriname".

Ook andere namen zoals Somohardjo, Brunswijk en Rusland komen volgens hem ook niet in aanmerking. "Wie is de allerbeste kandidaat ter wereld? Santokhi is de beste kandidaat. Daar begint het al, er is gen keuze mogelijk" zegt Jogi.

Jogi: Santokhi is Suriname's beste hoop in deze crisistijden

Jogi stelt verder dat de NPS, ABOP, PL en de NDP samen 42 jaar aan de macht zijn geweest in Suriname, maar dat hun leiderschap niet heeft geleid tot een beter land.

De VHP heeft de afgelopen jaren overigens ook vaker in het machtscentrum gezeten, maar daar refereerde hij niet naar.

Vorige regering

Volgens Jogi zijn alle problemen, waaronder de huidige armoede in het land, allemaal de schuld van de vorige regeringen.

Daarom pleit hij voor nog een termijn voor Santokhi, zodat hij het land verder kan verbeteren.

Armoede in Suriname: NDP krijgt de schuld van alles

Waarom Santokhi dan beter is en welke (karakter)eigenschappen hij heeft om ons land als leider verder te helpen, meldde Jogi niet.

Schade van de NDP

De politicus benadrukt tenslotte de schade die onder het bewind van de NDP is aangericht.

Hij noemt specifiek de wijziging van de Wet op de Staatsschuld, wat oud-minister Gillmore Hoefdraad de ruimte gaf om "te stoeien met staatsfinanciën."

Dit heeft geleid tot een staatsschuld van meer dan 4 miljard Amerikaanse dollars en een lege kasreserve (volgens het IMF klopt dat niet, bij de machtsoverdracht zat nog 350 miljoen USD in de kas – redactie).

De staatsschuld loopt snel op: tijd voor verandering?

Wel is het zo dat de schuld de afgelopen vier jaar met nog eens 1,5 miljard is gestegen, wat ongeveer hetzelfde is als de NDP heeft gedaan (4 miljard in 10 jaar tijd, versus 1,5 miljard in 4 jaar tijd – redactie).

Jogi benadrukt dat men eerlijk moet zijn over de gevolgen van dit beleid en niet moet vervallen in leugens.

Op vragen over de huidige, gegroeide schuld en de belangrijkste kenmerken die Chan tot "de beste keuze van de wereld" zouden maken, heeft hij niet gereageerd.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat is de belangrijkste karaktereigenschap voor een president in een crisissituatie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!