Saya : VHP / NDP beste combi

Article – Saya : VHP / NDP beste combi

PARAMARIBO, 20 september 2024 – Jean 'Saya' Mixon, de Haïtiaanse ondernemer en goede, persoonlijke vriend van president Santokhi, ziet geen obstakels voor een mogelijke samenwerking tussen de VHP en de NDP.

Coalitie

Saya verklaarde op D-TV Express dat dit juist de beste combinatie zou zijn om kennis en economie te verenigen.

"NDP-VHP is het beste!" benadrukte hij.

Hoewel Saya de VHP ondersteunt, heeft hij nog steeds een sterke band met de NDP, die volgens hem sinds 1972 heeft bijgedragen aan het naar Suriname halen van Haïtianen.

Saya steunt VHP, maar blijft kritisch op coalitie

Desondanks heeft hij zijn aanhangers opgedragen de VHP te steunen, ondanks zijn kritiek op de huidige coalitie met ABOP. Hij vindt dat er een gebrek aan eenheid is, wat de samenwerking moeilijk maakt. Volgens hem zou de NPS zich wel kunnen aansluiten bij een toekomstige NDP-VHP coalitie.

Of de VHP dat ook wil, is overigens een tweede omdat Santokhi heeft aangegeven de absolute alleenmacht na te streven, waarbij alle andere partijen – in zijn ogen – te dom, laf en corrupt zijn om ons land te leiden.

Van Samson

Daarnaast uitte Saya scherpe kritiek op bepaalde leden van de VHP, zoals Cedric van Samson.

Deze zou volgens hem aantoonbaar helemaal niets hebben betekend voor de Surinaamse gemeenschap, vooral voor de blakaman (Afro-Surinaamse bevolking).

VHP'er Van Samson : 'armoede is je eigen keuze'

Hij bekritiseerde Van Samson's uitspraken, waaronder dat armoede een keuze zou zijn, en riep op om “rommels” zoals Van Samson uit de VHP te verwijderen.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Wat is uw mening over Van Samson?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!