Chan belooft : problemen Marowijne oplossen

Article – Chan belooft : problemen Marowijne oplossen

PARAMARIBO, 21 september 2024 – Nu de verkiezingen langzaam maar zeker naderen, nemen de beloften om ons allen zowel rijk, welvarend, gelukkig als ontwikkeld te maken zonder enige vorm van weerga toe.

Commissie

De laatste groep die, volgens president Santoki slechts enkele stappen van luxe en weelde is verwijderd, zijn de mensen van Marowijne.

Santokhi belooft snelle oplossingen voor Marowijne

Nog voor mei 2025 belooft hij nu al hun problemen op te lossen, al vertelt hij niet hoe hij dat gaat doen, op het instellen van – jawel – een nieuwe commissie na,

Chandrikapersad heeft eerder deze week een delegatie uit het district Marowijne ontvangen voor overleg over de problemen in de regio.

Tijdens het gesprek kwamen diverse urgente kwesties aan bod, zoals de frequente stroom– en wateronderbrekingen, slechte infrastructuur en gebrekkige gezondheidszorg.

De president gaf aan zich bewust te zijn van de impact van deze problemen en beloofde snelle en concrete oplossingen voor alles dat misgaat in het district.

Een speciale commissie, bestaande uit overheidsvertegenwoordigers en leden van de gemeenschap van Marowijne, zal worden opgericht om deze problemen aan te pakken.

Samenwerking

Deze werkgroep zal plannen ontwikkelen om de situatie te verbeteren.

Samenwerking en betrokkenheid van alle partijen worden gezien als essentieel om vooruitgang te boeken, aldus het voortschrijdend inzicht van ons staatshoofd.

Commissie moet structurele problemen Marowijne oplossen

Als eerste maatregel kondigde de president aan dat binnen een week een nieuwe elektriciteitsmachine in het district zal worden geïnstalleerd.

Overigens zat deze al maanden in de pijplijn, al het is niet duidelijk of het hier om dezelfde machine gaat of een ander. Ook de kosten, en waar het geld hiervoor vandaan moet komen, bleven onbesproken.


Alle problemen opgelost

Tevens beloofde Chan dat hij in overleg zal gaan met de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij om alle waterproblemen per direct op te lossen.

President zet zich op persoonlijke titel in voor Marowijne

De president benadrukte dat hij (ook) op persoonlijke titel betrokken blijft bij de voortgang van deze projecten en vastbesloten is om de belangen van het volk te dienen.

Met deze maatregelen hoopt Santokhi het vertrouwen van de gemeenschap te herstellen en de levensomstandigheden in Marowijne snel te verbeteren.

De timing en verkiezingen van 2025 zouden daar dus volledig los van staan, aangezien de presiden zich identificeert als onafhankelijk leider van alle Surinamers.

Tekst : Liesbeth Kartowikromo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Belooft men te veel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!