Bronto : 'maandverband met rode ster'

Article – Bronto : 'maandverband met rode ster'

PARAMARIBO, 21 september 2024 – Heren, en vooral dames ook, wees niet bang en zijt gerust want binnenkort zijn alle problemen in Suriname opgelost; Bronto gaat maandverband importeren.

A no mi

Somohardjo Jr., ondervoorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL), heeft harde kritiek geuit op de huidige economische situatie in Suriname.

Hij is daar zelf, als minister van Binnenlandse Zaken mede voor verantwoordelijk, maar waste zijn handen in onschuld. Hygiënisch gezien wel zo verstandig aangezien Somo vlak daarna dozen vol precair maandverband aan de (vrouwelijke) toehoorders beloofde.

Bronto : stem PL en krijg gratis maandverband!

In aanleiding op het heugelijke nieuws sprak hij zijn teleurstelling uit over het feit dat sommige vrouwen steeds vaker moeten kiezen tussen eten of het kopen van maandverband.

Volgens Somohardjo is dit een beschamende situatie voor een land dat rijk is aan grondstoffen. Cijfers, onderbouwing, data en feiten over de door hem geschetste situatie wist hij overigens niet te onderleggen.

Beloften

PL belooft in een volgende regeringsperiode de import van essentiële goederen, zoals maandverband over te nemen.

Of dat niet conflicteert met de principes van een vrije markt economie en of bepaalde ondernemers hierdoor worden gedupeerd of juist voorgetrokken, meldde hij niet.

"Het volk is onze enige sponsor," zegt Somohardjo

Het (deels) uitdelen van maandverband zou volgens Somohardjo leiden tot lagere prijzen voor de consument.

"Wij van de Pertjajah Luhur eten niet uit de handen van handelaren," benadrukte hij, verwijzend naar de onafhankelijkheid van zijn partij van commerciële sponsors.


PL is onafhankelijk

Volgens hem is het volk hun enige sponsor, en bij winst van de PL zou het volk de ware winnaar zijn.

Wie de maandverbanden dan moeten betalen als er geen sponsors zouden zijn, onderbouwde de minister niet.

Logisch is dat dit dan van belastinggeld wordt gedaan, waardoor de consument onder de streep nog steeds diens eigen maandelijkse verbandje aftikt.

Tijdens een bijeenkomst in Lelydorp uitte Somohardjo ook zijn ongenoegen over het lage aantal stemmen dat de partij bij de laatste verkiezingen in deze regio kreeg.

Realistisch

Hij beloofde meer direct contact met de bewoners door middel van huis-aan-huisbezoeken.

In tegenstelling tot andere partijen, wil de PL volgens hem realistische doelen stellen, zoals het uitdelen van maandverband.

Geen loze beloftes: PL gaat voor realistische doelen

Het bouwen van bruggen, treinen dan wel trams laat hij blijkbaar liever over aan de Indische Olifant.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Is de import van maandverband een overheidstaak?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!