VHP : 'alleen de VHP is goed'

Article – VHP : 'alleen de VHP is goed'

PARAMARIBO, 24 september 2024 – Volgens de VHP is alleen de VHP goed, alle andere partijen – en zeker de NDP – zijn het slechtste dat ons land ooit heeft voortgebracht, aldus de VHP.

Wij, de VHP

Om die reden wil de VHP in 2025 de absolute alleenmacht krijgen, zodat ze op geen enkele manier nog rekening hoeven te houden met andere partijen, visies en belangen.

Door in 2025 minimaal 26 zetels te scoren kan de VHP afstand nemen van de – volgens president Santokhi – laffe, domme en corrupte partijen waaronder de partijen die hij persoonlijk had uitgekozen om zelf aan de macht te komen (de ABOP / PL en NPS – redactie).

"Laat boosheid geen impact hebben op ons land"

Asiskumar Gajadien, ondervoorzitter van de VHP, benadrukte onlangs dat het de verantwoordelijkheid is van alle Surinamers om te voorkomen dat het land achteruitgaat.

Verantwoordelijkheid

Politieke verantwoording betekent dat politici en overheidsfunctionarissen verplicht zijn om hun daden en beslissingen uit te leggen en te rechtvaardigen tegenover de burgers.

Dit houdt in dat ze verantwoording moeten afleggen voor hun beleid en het gebruik van publieke middelen.

Als ze fouten maken of misbruik maken van hun macht, kunnen ze ter verantwoording worden geroepen en mogelijk gestraft worden.

Democratie
achtergrond

Of de politici zelf ook verantwoording dragen, meldde hij niet, al vinden bijvoorbeeld ministers Ramadhin, Ramdin en Nurmohammed dat zij niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden; alle eventuele fouten en tekortkomingen zijn in hun ogen de schuld van de vorige regering.

NDP

Gajadien waarschuwde verder ook dat de NDP zo slecht is, dat deze niet opnieuw aan de macht mag komen.

Dit omdat deze partij volgens hem bij iedere regeerperiode grote schade aanrichtte aan de economie en verschillende instituten van Suriname.

Politieke populariteit mag vooruitgang niet in de weg staan

Tijdens een recente bijeenkomst van de VHP in Lelydorp gaf Gajadien aan dat de frustraties van mensen jegens leiders als Sewdien, Nurmohamed en Santokhi niet belangrijker mogen zijn dan de toekomst van het land.

Hij riep op om verder te kijken dan persoonlijke boosheid en de focus te leggen op de vooruitgang voor de komende generaties.

Dat politiek feitelijk gescheiden is van persoon en men dus vooral boos of gefrustreerd is op de acties van politici en niet zo zeer de persoon zelf, liet hij overigens onverlet.

Paarse puinhoop

Volgens Gajadien hebben meerdere regeringen telkens weer de puinhopen van de paarse NDP-regeringen moeten opruimen, wat de ontwikkeling van Suriname ernstig heeft vertraagd.

Gajadien waarschuwt voor terugkeer van NDP-regering

In principe klopt deze bewering overigens niet, en kan dus geschaard worden onder fake news; er zijn immers nooit meerdere regeringen geweest ná de NDP, aangezien deze maar 1x aan de macht is gekomen (tussen 2010 en 2020 – redactie).

De huidige regering is de enige waarover gesproken kan worden; er zijn nooit "meerdere regeringen" geweest.

VHP : 'alleen de VHP is goed'

De VHP ziet zichzelf
– Langeman cartoon –

Gajadien waarschuwde het volk om niet te worden misleid door populaire politieke figuren die enkel indruk maken door bijvoorbeeld op een podium te dansen.

Santokhi is volgens hem de enige persoon die het land kan leiden en ook internationaal op handen wordt gedragen.

Tekst : Shanti Biharie (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Ziet u Santokhi als populistische leider, of juist iemand die wars is van loze beloften?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!