Gajadien : Chan pleegt coup

Article – Gajadien : Chan pleegt coup

PARAMARIBO, 26 september 2024 – Wie eerlijk en kritisch naar onze regeerders kijkt, zal vaak moeten concluderen dat geen enkele politieke partij in staat is ons land, district of zelfs maar buurt te besturen.

Generator-gedoe

Het laatste bewijs daarvoor is "de generator" van Albina, die inmiddels onderdeel is geworden van een ordinaire machtsstrijd tussen de VHP en ABOP.

Waar elk regulier land een generator gewoon aanschaft en onderhoudt, gaat bij ons alles kapot en daarna gepaard met schreeuwen, ruzie en vingerwijzen.

ABOP en VHP strijden nu om een domme generator

Zo ook bij de kapotte generator, die na een opstand van het volk opeens "lang en breed" besteld zou zijn, toen weer te duur bleek, daarna verdween er geld, lagen er Raden van Commissarissen dwars en uiteindelijk blokkeerde president Chan de generator van EBS'er Brunswijk door binnen no-time zelf een generator te bestellen en die van Ronnie onklaar te maken.

Kritiek

Jairadj ‘Pets’ Gajadien heeft vanwege de hele, frauduleuze gang van zaken, scherpe kritiek geuit op onze president.

Volgens Gajadien heeft Santokhi onterecht de eer opgeëist voor de levering van de meest recente back-up generator naar Albina.

Generatorconflict in Albina zorgt voor politieke spanning

De president zou volgens hem enkel snel hebben gehandeld nadat hij hoorde dat Leo Brunswijk, directeur van EBS, van plan was de generator vanuit Nickerie te vervoeren.


"Santokhi pleegt coup"

Tijdens een uitzending op de radio zei Gajadien: “Santokhi pleegde een coup door plotseling de leiding over de generator te nemen."

"Waarom heeft hij dit vier jaar geleden niet opgelost, want zolang speelt de kwestie al.”

Zowel de ABOP, president Santokhi als de EBS onder leiding van Brunswijk claimen de verantwoordelijkheid voor de generator.

Gajadien noemt Santokhi’s handelen “een coup”

Gajadien ging verder, door Santokhi’s houding als "kinderachtig" te bestempelen. Hij stelde ook kritische vragen over waarom de president niet even daadkrachtig optreedt bij dringende problemen, zoals de stijgende valutakoersen of het gebrek aan medische voorzieningen in ziekenhuizen.

Tekst : Dian Rahardjo-Widodo (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Waarom werkt iedereen elkaar tegen bij ons?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!