NDP : niets aan de hand

Article – NDP : niets aan de hand

PARAMARIBO, 28 september 2024 – Jenny Simons, voorzitter van de Nationale Democratische Partij, heeft laconiek gereageerd op "het vertrek" van 10.000 mensen uit haar partij.

Groep Djojo

Deze groep, onder leiding van Soeparmin Djojobesari, zou zich hebben aangesloten bij de ABOP onder de naam Groep Djojo.

Wat de langetermijn visie, wetenschappelijke doorrekening en het structurele beleidsprogramma van Djojo zijn, is onbekend.

Net zo min als dat van de ABOP, NDP, NPS en VHP overigens.

Volgens Simons heeft ze echter helemaal niets gemerkt van het "massale" vertrek, aangezien ze slechts twee mensen afstand heeft zien nemen, die sinds 2020 sowieso al niet meer waren verbonden aan de partij.


Soeparmin Djojobesari

De breuk tussen Groep Djojo en de NDP kwam daarbij niet onverwacht voor Simons.

Ze wist al enkele maanden dat er gesprekken waren tussen Djojo en de ABOP. Samen met Nieuw Suriname (NS) en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) verbrak de groep de samenwerking met de NDP en ging ze in zee met ABOP.

Groep Djojo sluit zich aan bij ABOP

Ondanks het gebrek aan communicatie tussen Simons en de partijleiders van NS en PDO, voelt ze wel opluchting dat de partijen nu zijn vertrokken.

Geschreeuw

Ons land kent inmiddels meer partijen dan inwoners en allemaal roepen ze minimaal 100.000 stemmen te halen.

In de praktijk zijn dat er vaak nog geen 10, heeft niemand überhaupt een plan van aanpak en lijken de verkiezing eerder op een populariteits contest dan een serieuze samenkomst over de toekomst van Suriname.


Toekomst van de NDP

Simons beschouwt het daarom als beter, dat de partijen nu al zijn vertrokken dan tijdens een (eventuele) regeerperiode waarin belangrijke zaken op het spel staan.

De NDP blijft daarom wel structureel samenwerken met de Hervormings– en Vernieuwingsbeweging (HVB).

ABOP beweert 40.000 leden te hebben gewonnen

Ondertussen beweert de ABOP dat de Groep Djojo opeens uit maar liefst 40.000 leden bestaat, met ontevreden ex-leden van NDP, Pertjajah Luhur, en HVB.

De omvang van deze beweging zal blijken tijdens een massameeting van de ABOP in oktober, meldde Brunswijk die nu uitgaat van zeker 150.000 stemmen.

Tekst : Casey Landveld (Suriname Nieuws) / artist impression : Langeman Produkties


— UW MENING —

Kent u Soeparmin Djojobesari?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!