🎨 (cartoon) Zoek de verschillen

🎨 (cartoon) Zoek de verschillen

PARAMARIBO, 5 mei 2023 – "History repeats itself", zeggen geleerde mensen wel eens, oftewel; de geschiedenis herhaalt zich altijd.

1982

Op 8 december 1982 werden volgens toenmalig opperbevelhebber van het leger Bouterse 15 mensen "op de vlucht" neergeschoten.

Grootschalig onderzoek – met specialistische hulp van Nederlandse forensisch experts – toonde jaren later aan dat de slachtoffers in de rug waren geraakt, gebonden en mishandeld.

Zoek de verschillen
– tik voor groot –

2023

Op 2 mei 2023 werden volgens huidig opperbevelhebber van het leger Santokhi twee inheemsen "tijdens een gevecht" neergeschoten.

Een onderzoek naar de ware toedracht is naar eigen zeggen echter helemaal niet nodig.

Onderzoek naar de slachtoffers is overbodig, aldus Chan

Binnen 24 uur wist hij namelijk al te melden dat onomstotelijk vaststond dat het hier ging om getrainde en georganiseerde (drugs-)criminelen die met gestolen wapentuig onze democratie probeerden aangevallen.

Dat de slachtoffers pas uren later werden "gevonden" en volgens inwoners van Pikin Saron geboeid waren achtergelaten in een politiewagen is verder geen reden van twijfel, aldus de president.

Opmerking bij de cartoon : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet altijd de mening van de app te vertolken.

Door het artikel "te delen" kunt u de illustratie gratis naar anderen verzenden – hier zitten verder geen rechten op.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Welke lezing gelooft u?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws