🎨 (cartoon) Bruynzeel Brunswijk

🎨 (cartoon) Bruynzeel Brunswijk

PARAMARIBO, 7 mei 2023 – Sinds de inheemsen van Pikon Saron opkwamen voor hun grondrechten komen er steeds meer details naar boven over de manier waarop Suriname met haar bossen omgaat.

De hout-helicopter

Zo bracht het WWF Guianas in een officieel rapport naar buiten dat de ontbossing in ons land sinds 2019 in een verhoogd tempo is geraakt.

Santokhi tekende voor de verlenging van de gronduitgiften

Suriname staat zelfs op een "trotse" vierde plaats van de tien landen die de afgelopen jaren de grootste vernietiging van hun oerwoud kenden.

Bruynzeel Brunswijk
– tik voor groot –

Daarnaast meldde het departement van gronduitgiften (Grondbeleid en Bosbeheer) dat het president Santokhi persoonlijk is geweest die de gewraakte vergunningen rondom Pikin Saron heeft laten verlengen.

Brunswijk verkoopt onze bossen direct vanuit zijn helicopter

En tot overmaat van ramp blijkt vicepresident Brunswijk met een vloot aan privé-helicopters over verschillende houtconcessies te vliegen om zo buitenlandse investeerders te wijzen op de grote lappen grond die zij dankzij hem volkomen legaal kunnen leegroven.

Opmerking bij de cartoon : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet altijd de mening van de app te vertolken.

Door het artikel "te delen" kunt u de illustratie gratis naar anderen verzenden – hier zitten verder geen rechten op.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Is de regering betrokken bij de uitverkoop van ons bos?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws