🎨 (cartoon) Nationale Monoloog

🎨 (cartoon) Nationale Monoloog

PARAMARIBO, 20 mei 2023 – Daags na de rellen van februari jongstleden kondige president Chandrikapersad Santokhi geschrokken aan dat hij te weinig naar het volk had geluisterd.

De Nationale Dialoog

Hij beloofde direct beterschap en begon een zogeheten Nationale Dialoog met het volk.

Dit hield in dat letterlijk elke organisatie, belangenbehartiger, commissie en stichting bij hem op het kabinet een zegje mocht doen, zonder dat daar verder ook maar enige vorm van lijn of logica in zat.

De Nationale Dialoog
het antwoord van Santokhi

Na een maand vol intensief overleg – met meer dan honderd groeperingen – werd het vervolgens oorverdovend stil binnen deze uitputtende dialoogslag.

Vorige week klonk er opeens toch weer wat geluid en werd ook duidelijk wat de oorzaak was van deze stilte voor de storm.

Santokhi houdt vanaf nu pre-, echte– en post-dialoogsessies

Santokhi had zich in al zijn wijsheid namelijk vergist en was vooraf vergeten te melden dat het ging om zogenaamde "nationale pre-dialoogsessies".

Nationale Monoloog
– tik voor groot –

Deze pre-dialoogsessie moet na veel gepraat uitmonden in de echte Nationale Dialoog en zal daarna ongetwijfeld worden afgesloten met een post-dialoog.

In de tussentijd luistert het volk alang niet meer naar wat onze president zegt en dreigt hij gezeten op de rug van zijn olifant langzaam maar zeker een roepende in de woestijn te worden.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Heeft u vertrouwen in de uitkomst van de Nationale Dialoog?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws