🎨 (cartoon) Groene Fernandes

🎨 (cartoon) Groene Fernandes

PARAMARIBO, 27 mei 2023 – Kan iemand het nog volgen? De hele soap en het totale gebrek aan coördinatie en ingrijpen rondom het cyanide-schandaal in ons land?

Cyanide-soap

Cyanide was altijd al verboden (en zeer dodelijk) maar toch werden er miljoenen kilo's per jaar geïmporteerd om wat druppels goud mee te binden.

Miljoenen kilo's cyanide zijn verdwenen, "zonder bewijs"

Nu er honderden kilo's in het stuwmeer zijn afgezonken en er sinds het aantreden van Santokhi / Brunswijk minimaal 15.000.000 kilo van het goedje in onze aardbodem is verdwenen, wordt de politiek nog steeds niet wakker.

Ja, het is verboden – maar alleen kleinschalig gebruik!

Gebruik je echt heel veel, dan is het gewoon toegestaan! En dat kleine verbruik mag niet, maar we gaan ook niets controleren...

Een beetje van dat niveau.

Tot overmaat van ramp komt ook het intellectuele niveau van het dreamteam naar boven, of beter; het gebrek.

Niet heel vreemd als je weet dat de gemiddelde Surinamer nooit verder is gekomen dan de vierde klas lagere school en een minister hooguit groep vijf heeft bereikt.

Bewijs van domheid

Eerst meldde de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer – Marciano Dasai – nog doodleuk dat cyanide voor hem onbekend was en dus helemaal niet dodelijk.

En Clifton Lienga, de directeur van de Surinaamse Watermaatschappij, komt nu zelfs met "bewijzen" dat alle vervuiling simpelweg verzonnen is.

Toppers struikelen over eigen ontkenningen en onwetendheid

Zelf drinkt hij overigens niet uit de kraan, want als directeur van openbaar tapwater doe je dat soort aardse zaken nu eenmaal niet.

Gifgroen water

Tot overmaat van ramp blijkt er niet alleen 1600 maal meer cyanide in het water te zitten dan toegestaan, ook stinkt het ontzettend naar chloor en kleurt het gifgroen.

Dit laatste wordt veroorzaakt door de cyanobacterie, of groenalg, wat zeer allergische en ziekmakende reacties kan opwekken.

Dasai : het groene water kan net zo goed Fernandes zijn

Groenalg excelleert in zuurstofarm water en laat dat nu net een kenmerk van cyanidevergiftiging zijn...

Minister Dasai doet nu een schepje – of litertje – bovenop zijn eigen domheid door te stellen dat het net zo goed allemaal in scène kan zijn gezet.

Groene Fernandes
– tik voor groot –

"Zolang we geen wetenschappelijke bewijzen hebben, neem ik het groene water niet serieus."

"Voor hetzelfde geld hebben mensen gewoon groene Fernandes in een frisdrankfles gestopt en roepen ze dat het drinkwater is", aldus de nieuwste aanwinst in het dreamteam van Chan.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Denkt u (ook) dat het groene water in scène is gezet?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws