🎨 (cartoon) Zelf verrijking

Lafu – 🎨 (cartoon) Zelf verrijking

PARAMARIBO, 30 juni 2023 – De regering van Suriname heeft zichzelf onlangs een loonsverhoging van maar liefst 50% gegeven.

Stupide verklaring

De oorzaak van deze exorbitante vergoeding ligt echter niet alleen in de gierende inflatie, wat weer een direct gevolg is van het falend optreden van diezelfde beleidsmakers.

De achterliggende reden van onze financiële compensatie is namelijk ook dat wij – de leden van de regering – alle hoogste staatsverantwoordelijkheden dragen.

Ook is het zo dat er in relatie tot de overige (uit de Trias Politica voortvloeiende machten) geen disproportionele verschillen mogen zijn.

Dat laatste geldt specifiek voor wat betreft de beloningsmaatstaven.

Communicatiedienst Suriname
officiële verklaring

Wat er precies in het uitgegeven persbericht staat en wat men er mee bedoeld, zullen de meeste DNA-leden niet kunnen uitleggen.

Niemand begrijpt wat de regering nu eigenlijk wil zeggen

Dat is niet alleen vanwege het gemiddelde, zeer lage opleidingsniveau, maar ook omdat de "verklaring" nergens op slaat en met lastige woorden iets probeert recht te praten wat krom is.

🎨 (cartoon) Zelf verrijking

Politieke broekzak-vestzak
– tik voor groot –

Simpel gezegd is de hele gebeurtenis een "broekzak-vestzak verhaal".

De regering bepaalt eerst dat ze belangrijk is, waarop hun minister van Financiën geld vrijmaakt om dat vervolgens weer uit te delen onder de leden van zijn eigen regering.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Begrijpt u deze interne loonsverhoging?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws