🎨 (cartoon) Koning Ronnie

Lafu – 🎨 (cartoon) Koning Ronnie

PARAMARIBO, 7 juli 2023 – Vicepresident Brunswijk heeft weer eens iets nieuws bedacht. Behalve een master-degree in accountancy en doctoraal in milieubescherming, is hij vanaf komend weekend ook Koning van Suriname.

Totaal gestoord

Hij heeft dan ook veel Afrikaanse leiders uitgenodigd die samen met hem in Moengotapoe gaan toekijken hoe Ronnie zichzelf tot koning kroont van geheel (Afro-)Suriname.

Experts wijzen op de gevaarlijke gevolgen van de kroning

Op het eerste gezicht lijkt het een clowneske actie, maar verschillende (internationale) politicologen waarschuwen voor de kwalijke gevolgen van deze actie.

Het feit dat je overgaat tot het kopen van illegale diploma's en frauduleus kronen van jezelf, zegt al genoeg over iemands psychische gesteldheid.

Ook het buitenland kijkt met open mond toe en vraagt zichzelf meewarig af wat er allemaal in ons land gebeurt.

Tenslotte kunnen de volgers van Ronnie het iets wel serieus nemen en daadwerkelijk gaan denken dat die titel toch wel iets voorstelt en hij zo dus langzaam meer macht verwerft.

De kroning kan als poging tot staatsgreep gezien worden

Er zijn zelfs politicologen die het zien als regelrechte staatsgreep waarmee de vicepresident zichzelf extra titels geeft om zo meer gewicht en macht dan de president te krijgen om deze uiteindelijk naar de kroon te steken.

🎨 (cartoon) Koning Ronnie

Dodelijke okoyuno
– tik voor groot –

Als we straks twee politieke leiders hebben die weinig voor elkaar onderdoen wat zowel macht, zelfverheerlijking als narcisme betreft, kan dat nog wel eens volledig uit de hand lopen.

Als een slangachtige okoyuno verstikt deze watergeest ons

Wanneer Chandrika de kroning niet tegenhoudt zal de politieke arena zich nog verder vullen met jorka's, waarbij de slangachtige okoyuno ons land verstikkend naar de keel grijpt.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Moet Chan de kroning tegenhouden?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws