🎨 (cartoon) Belgische patat

Lafu – 🎨 (cartoon) Belgische patat

PARAMARIBO, 18 juli 2023 – President Santokhi is met een flinke groep toppers afgereisd naar Brussel, België.

Milieu en immigratie

In de "diplomatieke hoofdstad van Europa" komen een paar dagen lang verschillende staatshoofden en regeringsleiders van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied samen.

De twee belangrijkste internationale punten die Suriname gaat bespreken zijn haar bijdrage aan de immigratieproblematiek en het tegengaan van milieuvervuiling.

Wat dat eerste betreft zal onze bijdrage relatief zijn.

Een kleiner land als Nederland vangt bijvoorbeeld ruim 100.000 vluchtelingen per jaar op, maar bij ons blijft het aantal steken op ongeveer 10.

Milieutechnisch kunnen we ons resterende oerwoud wel een grote speler worden, maar dan moeten bepaalde politieke toppers eerst stoppen met het dumpen van tonnen aan dodelijk cyanide en het in hoog tempo vernietigen van de jungle vanwege houtkap en goudroof.

Een ander belangrijk punt waarvoor Santokhi aanwezig is, gaat over het afsluiten van nieuwe leningen.

Suriname hoopt in België nieuwe leningen af te gaan sluiten

Bij de reguliere banken moet ons land eerst de openstaande schuld aflossen, maar nieuwe spelers zijn daar nog iets makkelijker in.

Zo'n nieuwe speler is de Engelse CAF Bank die zich richt op het (voor-)financieren van ontwikkelingsprojecten en juist met die bank heeft ons land later deze week overleg.

🎨 (cartoon) Belgische patat

Vlaamse friet... patat
– tik voor groot –

In de grote delegatie die onze regering heeft afgevaardigd heeft ook the First Lady zitting genomen.

Haar aanwezigheid in België is niet officieel, maar wellicht gaat ze samen met Santokhi genieten van het zonnige Europese weer en flaneren ze als een waar liefdeskoppel over de goed geplaveide Belgische boulevards.

The Sheriff kan Melissa trakteren op verse Vlaamse frieten

En wanneer het echt romantisch wordt kan the Sheriff haar tegenover het beeld van Manneke Pis altijd nog trakteren op een echte Vlaamse friet... of patat, volgens sommigen..

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Is het patat of friet?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws