🎨 (cartoon) Santokhi de Bedelaar

Lafu – 🎨 (cartoon) Santokhi de Bedelaar

PARAMARIBO, 19 juli 2023 – President Chandrikapersad Santokhi is op reis in België en lijkt totaal de weg kwijt.

Misplaatste acties

In Brussel – officieel de hoofdstad van Europa – komen deze week de regeringsleiders van zowel de Europese Unie als het equivalent in Zuid-Amerika samen.

Ook Suriname is aanwezig en pakt uit met een enorme delegatie die met meerdere vluchten naar het land van zowel friet als patat is afgereisd.

De onderwerpen van Santokhi staan niet eens op de agenda

De samenkomst op internationaal niveau staat voornamelijk in het teken van milieubehoud en de immigratieproblematiek, maar Santokhi – of zijn counterpart Ramdin – lijkt totaal niet te weten hoe men in de rest van de wereld punten op de precaire politieke agenda plaatst.

Geld, bruggen en meer geld

Terwijl hij buiten werd uitgejoeld vanwege de dood van twee inheemsen, leek het voor onze president welhaast alsof dit zijn laatste kans was om nog wat geld en cadeaus bij elkaar te bedelen.

Toen hij demissionair premier Rutte bij de wc's tegenkwam vroeg hij – vanwege het leed dat Mark onze voorouders zou hebben aangedaan – direct om "een bedrag vele malen hoger dan 200.000.000,– euro".

Bij elke Europese leider hield de president direct zijn hand op

Een paar meter verderop stuitte hij president Macron van Frankrijk tegen de nobele borst.

'"Behalve de brug over de Corantijn willen we ook een brug naar Frans-Guyana," was de niet met argumenten onderbouwde opmerking van onze Grote Leider.

Hielden de smeekbedes en bedeltocht daarmee op?

Welnee, want de vergadering ging immers over het milieu en aangezien Santokhi zeer slecht Engels spreekt had hij geluk dat de belangrijkste persoon voor dit onderwerp ook een Nederlander is; Frans Timmermans.

En alhoewel deze laatste een machtig mooie baard heeft laten groeien, is hij daarmee nog geen Sinterklaas maar dat is Chan blijkbaar ontgaan.

"We hebben honderden miljoenen nodig om onze bossen te beschermen," stammelde Chandrika.

Honderden miljoenen natuurbescherming, terwijl de door hem persoonlijk aangewezen vicepresident op dit moment als een gestoorde maniak in Suriname huis houdt en datzelfde oerwoud in hoog tempo met overheidsgeld vernietigt.

Terwijl Chan bedelt om geld, vernietigt Brunswijk ons bos

Tonnen aan dodelijk cyanide storten we in ons meer, honderden percelen rijke bosgrond worden voor wat stukken brandhout verminkt en duizenden hectaren landbouwgrond geven we gratis weg aan een stel religieus gestoorde godsdienstwaanzinnigen.

🎨 (cartoon) Santokhi de Bedelaar

Gratis manja's
– tik voor groot –

Tot overmaat van ramp trappen sommige buitenlandse vertegenwoordigers nog in deze onvervalste bedeltocht ook.

Zelfs onze manja's moeten we gratis van anderen krijgen

Vorige week ontving ons land bijvoorbeeld een containerlading vol fruitige mango's uit Pakistan.

Een cadeau van de Aziatische vrienden, omdat we nu ook al te beroerd blijken onze eigen manja's passief in de zon te laten rijpen.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Hoe ziet u deze acties van onze president?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws