🎨 (cartoon) Twintig miljoen miljard!

Lafu – 🎨 (cartoon) Twintig miljoen miljard!

PARAMARIBO, 31 juli 2023 – Onze Armand Zunder is al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw bezig met zijn belangrijkste bron van inkomsten, de Hollandse Herstelbetalingen.

Geldbergen

Volgens hem heeft elke volwassen Surinamer recht op minimaal een ton euro aan cash geld, oftewel een schone € 100.000,- per (volwassen) persoon.

Vorig jaar claimde hij een bedrag van "minimaal negen nullen" vanwege het leed dat hem en onze voorouders zou zijn aangedaan.

Zonder berekening of onderbouwing eist Zunder miljarden

Kort daarop werd dat "zeker tien miljard" en vorige maand is het bedrag zonder uitleg verhoogd naar "absoluut twintig miljard".

Toen president Santokhi de Nederlandse demissionair premier Rutte toevallig tegen het lijf liep, eiste Chan bovenop dat bedrag ook nog een paar miljard extra voor de contractarbeiders en hetzelfde bedrag voor onze inheemsen.

🎨 (cartoon) Twintig miljoen miljard!

Zunder wil heel veel geld
– tik voor groot –

Volgens Zunder "valt de emotionele schade niet in geld uit te drukken en dus eist hij geld ter waarde van ettelijke miljarden".

Een beetje tegenstrijdig, maar dat zijn we wel gewend van onze beroepsclaimer, die zichzelf ziet als econoom, politicus, zakenman, adviseur, activist, historicus en wetenschapper...

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Wilt u gratis een ton euro?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws