🎨 (cartoon) Luchtige haven

Lafu – 🎨 (cartoon) Luchtige haven

PARAMARIBO, 20 augustus 2023 – Zoals elke internationale luchthaven beschikt ook Zanderij over een ILS, het zogeheten Instrument Landing System.

Broko sani

Dit systeem is een wereldwijde standaard en zorgt er voor dat vliegtuigen op zeer veilige en precieze wijze de landingsbaan kunnen benaderen.

Alhoewel Suriname haar Johan Adolf Pengel International Airport graag als een gerenommeerde luchtvaart-hub naar de rest van de wereld ziet, is dit in de praktijk niet tot nauwelijks het geval.

Langzaam maar zeker brokkelt Zanderij verder af

Zo lekt het dak van de verkeerstoren, rotten de houten delen langzaam weg en is het personeel vaker niet dan wel aanwezig.

Ook worden er steeds meer scheuren in de landingsbaan ontdekt en voldoet de afhandeling van bagage niet aan de internationale standaarden.

🎨 (cartoon) Luchtige haven

Verkeerstoren in niemandsland
– tik voor groot –

Tot overmaat van ramp is nu ook de volledige bedrading van het eerdergenoemde ILS gestolen, waardoor piloten niet meer nauwkeurig naar de luchthaven kunnen navigeren.

Als deze neerwaartse trend doorzet, is Zanderij straks niet veel meer dan een verlaten verkeerstoren temidden van een lege vlakte.

Het systeem zou zelfs zonder elektra nog gewoon werken

Volgens de verantwoordelijke minister Albert Jubithana valt de schade echter allemaal wel mee.

Alhoewel dit belangrijke hulpmiddel niet meer in verbinding staat met de luchthaven en alle draden volledig zijn doorgeknipt, is er volgens hem "een gerede kans dat het systeem nog gewoon werkt".

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Wat vindt u een goed voorbeeld van een mooie luchthaven?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws