🎨 (cartoon) Blauwtje lopen... vliegen

Lafu – 🎨 (cartoon) Blauwtje lopen... vliegen

PARAMARIBO, 24 augustus 2023 – Enkele weken geleden onderschepte de Surinaamse douane 29 zeer kostbare, blauwe Laeri-ara's uit Brazilië – of Spix' ara's zoals ze eigenlijk heten.

Gestolen

Met een straatwaarde van zeker $ 35.000,– per stuk vertegenwoordigde deze vangst daarmee ruim een miljoen Amerikaanse Dollar.

"Dat is een mooi bedrag en zonde om te laten liggen of vliegen," zal iemand gedacht hebben en dus werden de dieren een dag na ontdekking alweer gestolen.

ABOP-lid Belfort hing het hele verhaal direct aan de grote klok en sprak er schande van dat ons land niet alleen de eigen natuur vernietigd, maar ook die van een ander niet weet te beschermen.

In opdracht van de Communicatiedienst Suriname melde de Dienst 's Lands Bosbeheer (LBB) echter dat de vogels helemaal niet gestolen waren "maar veilig opgeborgen op een zeer geheime plaats".

In totaal zijn de kostbare, blauwe ara's drie keer gestolen

De exacte locatie van de dieren was zelfs zo geheim dat ook LBB niet wist te vertellen waar de vogels zich dan eigenlijk bevonden.

Aan Brazilië werd echter volgehouden dat alle dieren alweer terecht waren en klaar om teruggestuurd te worden naar de rechtmatige eigenaar.

🎨 (cartoon) Blauwtje lopen... vliegen

Lege vogelkooien
– tik voor groot –

Zo gezegd, zo gedaan en dus vloog Brazilië – die het milieu en de natuur wel serieus neemt – een privé vliegtuig in om de kostbare en geliefde vogels vrij te laten in haar eigen Amazone.

Maar helaas; precies enkele uren voordat het vliegtuig landde bleken de vogels opnieuw gestolen!

Een uur voor overdracht waren de vogels wederom gestolen

Toen men de garage openmaakte waar alle dieren zich zouden moeten bevinden, troffen de Surinaamse experts – naar eigen zeggen – dus alleen nog wat lege vogelkooien aan.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Gelooft u het verhaal?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws