🎨 (cartoon) Luchtkastelen

Lafu – 🎨 (cartoon) Luchtkastelen

PARAMARIBO, 27 augustus 2023 – De huidige regering doet wat elke voorgaande regering deed; het beloven van vele huizen.

Reeberg

Het lijkt welhaast een ongeschreven Surinaamse traditie dan wel folklore. In aanloop naar de verkiezingen zeggen alle deelnemende partijen het smachtend volk een mooie woning toe.

Als men eenmaal geniet van de verkregen macht verdwijnen zowel belofte als bouwactiviteiten met gepaste spoed naar de achtergrond en hoor je er vervolgens niets meer van.

Elke regering belooft vele huizen en doet vervolgens niets

Tot de nieuwe verkiezingen in aantocht zijn, het ritueel zich wederom herhaalt en de gevestigde politici zonder blikken dan wel blozen ons allen gratis grond met dito muren en dak toezeggen.

🎨 (cartoon) Luchtkastelen

Kastelen in de lucht
– tik voor groot –

Zo ook president Chandrika die na een aanloop van bijkans drie jaren nu meldt dat het Landelijk Woning Bouw Programma (LWBP) te Reeberg "vaste vorm begint te krijgen".

Er is na al die tijd wachten niets gebouwd, geen kavel is bouwklaar gemaakt en niemand weet hoe lang het gaat duren, maar volgens Santokhi is heel Reeberg nog voor 2025 – niet geheel toevallig het jaar van nieuwe verkiezingen – voorzien van riante woningen.

Voor 2025 zijn er minimaal zeven bouwprojecten afgerond

En daar blijft het niet bij, want exact voor diezelfde datum heeft hij ook nog minimaal zes andere "geprojecteerde woningbouw locaties" toegezegd aan hun die thans geen dak boven het hoofd genieten.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Komen de woningen op tijd klaar, of blijken het toch luchtkastelen?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws