🎨 (cartoon) Wo schiet' en!

Lafu – 🎨 (cartoon) Wo schiet' en!

PARAMARIBO, 1 september 2023 – De huidige regering belooft wat alle voorgaande regeringen ook hebben beloofd; een einde maken aan de steeds erger wordende criminaliteit in ons land.

Nieuwe belofte

Als de beloftes van deze – en vorige – regeringen zouden uitkomen, kan de misdaad onmogelijk groeien en dus doen ze allemaal aantoonbaar iets verkeerd.

Op een kleine uitzondering na wordt geen enkel mens namelijk als crimineel geboren, maar worden ze door omstandigheden vaak wel tot criminaliteit gedwongen.

Santokhi : "ik beloof een einde aan de criminaliteit!"

Een slecht economisch beleid, desastreuze monetaire visie, de afwezigheid van goed ontwikkeld onderwijs, corrupte leiders, fraude door family & friends, zinloze investeringen en een steeds groter wordende staatsschuld.

Het zijn slechts enkele punten die er voor zorgen dat met name de jeugd niet de toekomst krijgt die zij verdiend, geen uitweg meer ziet en niet veel anders kan doen dan naar "alternatieve wijzen" zoeken om toch het hoofd boven water te houden.

🎨 (cartoon) Wo schiet' en!

Sheriff, shoot to kill
– tik voor groot –

In plaats van te kijken naar de oorzaak van deze nieuwe generatie criminelen, kiest ook de huidige regering heel kortzichtig voor de makkelijkste oplossing; schieten om te doden.

Zo ook president Santokhi die onlangs vol trots riep dat "de Sheriff klaar is om de criminelen met wapens te lijf te gaan!"

"Wo set' en" wordt op deze manier "wo schiet' en" en net als bij de vorige regeringen is het effect hetzelfde; je lost er het probleem niet mee op.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en deze hoeft niet de visie van de app te vertolken.

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Wat is volgens u de oorzaak van de criminaliteit?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws