🎨 (cartoon) Onbouwkunde

Lafu – 🎨 (cartoon) Onbouwkunde

PARAMARIBO, 7 oktober 2023 – De klucht rondom het beruchte hoofdbureau van politie gaat een nieuw hoofdstuk in en lijkt vanaf nu nog volledig om corruptie en fraude te draaien.

Politiebureau

Voor wie het verhaal niet gevolgd heeft, of simpelweg de draad is kwijtgeraakt, even een korte samenvatting.

Het oude hoofdgebouw is in de jaren tachtig door Bouterse gebombardeerd vanaf de Surinamerivier en de brandende brokstukken door hem herdoopt als "monument van de revolutie".

Omdat sindsdien de criminaliteit elk jaar erger wordt, is er steeds meer politie nodig en die passen niet in het betrokken noodgebouw.

Ten tijde van de democratisch gekozen regering van Bouterse heeft men daarom voor miljoenen een gigantisch groot politiebureau gebouwd.

Dat bureau is echter, nog voordat er ook maar één agent plaats heeft genomen, door de regering Santokhi total loss verklaard; het zou direct na oplevering al op instorten staan.

Dezelfde ondernemer verdient drie maal een groot bedrag

Deskundigen zeggen dat dit allemaal wel meevalt en het bureau, op wat schoonheidsfouten na, gewoon in gebruik genomen kan worden.

Minister Nurmohammed van Openbare Werken is het daar niet mee eens en beweert dat zelfs de fundamenten van het nieuwe gebouw totaal verrot zijn.

Volgens de bewindsman heeft de verantwoordelijke aannemer simpelweg "aantoonbaar fout werk geleverd en dus er moet een compleet nieuw hoofdbureau gebouwd gaan worden".

🎨 (cartoon) Onbouwkunde

Gestapelde politiebureaus
– tik voor groot –

Tegen alle adviezen in trekt de huidige regering dus miljoenen USD uit om het nieuwe gebouw te slopen en bovenop de ronkende resten een heel nieuw pand te bouwen.

Tot zo ver valt de "Surinaamse logica" wellicht nog te begrijpen, maar gisteren werd bekend dat de aannemer van het nieuwe gebouw exact dezelfde persoon is als van het afgekeurde pand.

Bovenop het vorige bureau komt een totaal nieuw gebouw

De ondernemer die "aantoonbare rotzooi heeft geleverd" mag het oude gebouw dus slopen en daarna min of meer hetzelfde gebouw neerzetten, omdat zijn vorige gebouw niet goed genoeg zou zijn geweest.

Hij verdient na bouwen, slopen en opnieuw bouwen dus driemaal een groot bedrag om uiteindelijk één bruikbaar bureau op te leveren.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Vertrouwt u de gang van zaken omtrent het politiebureau?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws