🎨 (cartoon) Wurgcontract

Lafu – 🎨 (cartoon) Wurgcontract

PARAMARIBO, 12 oktober 2023 – Dat de meeste ministers, van welke regering dan ook, nooit hun verantwoording nemen is helaas een algemeen bekend verschijnsel.

Ultiem "a no mi"

"A no mi", noemen we dat in het Surinaams.

Of in goed Nederlands, "het is niet mijn schuld, niet mijn verantwoording, het is de schuld van een ander dan wel mijn voorganger en ik ga er helemaal niets aan veranderen, want het is nu eenmaal niet mijn schuld (en wel van een ander, maar zeker niet van mij)".

De "Presidentiële Werkgroep Duurzame Ontwikkeling Brokopondo" brengt het ontlopen van haar verantwoording echter naar een totaal ander en ongekend niveau.

Deze werkgroep werd vorig jaar door president Santokhi ingesteld met als taak om "oplossingen aan te dragen voor problemen die het gevolg zijn van overstromingen".

Na een jaar studeren heeft de commissie vol experts en toppers onlangs een absoluut dieptepunt bereikt op het gebied van het welbekende "a no mi".

🎨 (cartoon) Wurgcontract

"Hier tekenen, aub."
– tik voor groot –

In ruil voor nog geen 50 euro moeten de bewoners van Brokopondo namelijk verplicht een contract ondertekenen waarin ze verklaren dat "elke watersnood altijd de schuld van het klimaat is".

Volgens het contract is alles de schuld van het klimaat

Ook nemen ze hiermee afstand van het recht op schadevergoeding voor zaken uit zowel het verleden als wat nog komen gaat.

En dat is logisch, want het is immers niet de verantwoording van de regering, maar altijd de schuld van het klimaat... toch?

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Zou u zo een contract ondertekenen?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws