🎨 (cartoon) Azerbeidzjani

Lafu – 🎨 (cartoon) Azerbeidzjani

PARAMARIBO, 20 oktober 2023 – Ondanks alle beloften en toezeggingen van president Santokhi doet de huidige regering er werkelijk alles aan om maar te kunnen blijven reizen.

Geheime reis

Eerder deze maand bleek minister Henry Ori van Onderwijs & Cultuur zelfs in het grootste geheim te zijn afgereisd naar de voormalige Sovjetstaat Azerbeidzjan.

Samen met een enorme delegatie bezocht hij het streng Sjiitische moslimland, omdat "ze daar ook scholen hebben waar wij wat van kunnen leren".

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Ori gedurende de reis volledig anoniem zou blijven, maar helaas voor hem lekte zijn aanwezigheid toch uit via social media.

Minister Ori (derde van rechts)
– tik voor groot

De volgende keer dat hij onherkenbaar wil reizen doet de minister er dus goed aan de lokale tradities wat beter te bestuderen.

Wanneer hij zich gewoon had gehuld in de plaatselijke klederdracht, was hij immers waarschijnlijk niet op straat herkend.

Ori had zich beter kunnen kleden in de lokale klederdracht

Zijn reactie op de reis was overigens hetzelfde als wat de huidige regering telkens lijkt te melden als ze in het nauw gedreven wordt, namelijk "jullie moeten niet zeuren als je er geen verstand van hebt en de reis was nog gratis ook".

Dat laatste klopt overigens maar half aangezien Azerbeidzjan inderdaad een deel van de kosten op zich heeft genomen, maar het overgrote deel is betaald via een lening van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB).

Uiteindelijk moet Suriname de schuld dus gewoon terugbetalen, al is de vraag waarmee.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Hoe vindt u het reisgedrag van deze regering ten opzichte van de vorige?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws