🎨 (cartoon) De naakte keizer

Lafu – 🎨 (cartoon) De naakte keizer

PARAMARIBO, 5 november 2023 – Wie kent het niet? Het beroemde sprookje over "de kleren van de keizer".

Een sprookje

Het verhaal gaat dat er ooit een heel verwende keizer was. Elke dag wilde hij andere kleren hebben om het volk te laten zien hoe goed en rijk hij wel niet was.

Op een dag wisten zijn kledingmakers ook niet meer wat ze nog moesten verzinnen aan nieuwe kleding en besloten te gaan liegen tegen de keizer.

Ze hadden zogenaamd een zeer bijzondere stof ontdekt en daar zouden ze een heel speciaal uniform mee gaan maken. De gewaden voor deze kleding waren duur, heel zeldzaam en bijzonder.

De gebruikte stoffen voor de keizer zouden namelijk alleen gezien kunnen worden door zeer slimme mensen die hoger zijn dan anderen.

Natuurlijk wilde de keizer niet toegeven dat hij niets zag, want daarmee zou hij erkennen dat hij niet zo slim was als hij altijd riep.

Op het moment dat de keizer volledig naakt voor de spiegel stond riep hij dan ook enthousiast uit "wat een schitterende kleren! Wat een fantastische stof! Kijk dan toch eens hoe goed mijn nieuwe kleding er uit ziet!"

Niemand in het paleis durfde de keizer tegen te spreken. Uit angst voor zijn arrogante gedrag, maar ook omdat zijn naasten niet wilden erkennen dat ze zo dom waren dat ze de kleding niet zagen.

De keizer was naakt, maar bleef roepen kleding te dragen

Vanaf dat moment paradeerde de keizer volledig naakt over straat en eiste van iedereen dat ze riepen hoe mooi zijn onzichtbare kleren wel niet waren.

🎨 (cartoon) De naakte keizer

Sheriff ziet keizer
– tik voor groot

Het bovenstaande verhaal is wellicht van toepassing op president Chandrikapersad Santokhi.

Bijna niemand heeft nog vertrouwen in hem, hij weigert de maandenlange Nationale Dialoog voort te zetten, dreigt ministers met ontslag als ze hem in gevaar brengen en is vooral bezig met buitenlands, uiterlijk vertoon.

Als sheriff in de spiegel kijkt, ziet hij een goed geklede keizer

Toch noemt hij zichzelf "een groot succes", beweert "bijna alle problemen te hebben opgelost" en verwacht "in 2025 de absolute macht te behalen".

Ministers en ambtenaren houden hun mond, uit angst hun baan en positie te verliezen.

Wellicht dat Chan dus geen sheriff ziet als hij in de spiegel kijkt, maar een goed geklede keizer.

Dat hij volledig naakt is durft niemand hem te zeggen.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Zal Chan wel eens kritisch naar zichzelf kijken?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws