🎨 (cartoon) Oom Dagobert

Lafu – 🎨 (cartoon) Oom Dagobert

PARAMARIBO, 13 november 2023 – De echte financiële situatie in ons land blijft omgeven door een mistige waas van tegenstrijdige uitspraken.

US$ 1.000.000.000,-

President Santokhi meldde vorige week nog dat "alle grote problemen nu zijn opgelost en er eindelijk ruimte is voor goed beleid".

Eerder die maand gaf hij zelfs aan dat "er zo veel geld is gespaard, dat er al ruim een miljard US dollar is afgelost van de schuld".

En tussen de regels door beweerde ons staatshoofd daarbij dat de regering "eindelijk in staat was om volledig zelfstandig alle salarissen zonder moeilijkheden te betalen".

Santokhi belooft dat de prijzen in december flink gaan dalen

Tegelijk heeft minister van Financiën Stanley Raghoebarsing gemeld dat er een absoluut tekort is aan geld en de financiële crisis vele malen erger blijkt dan verwacht.

Chandrikapersad reageerde later weer door te stellen dat het nog voor december allemaal goed komt en we vanaf volgend jaar de vruchten van zijn harde werken gaan plukken.

🎨 (cartoon) Oom Dagobert

Oom Stanley Dagobert
– tik voor groot

Het blijft daarom onduidelijk waarom Raghoebarsing aangeeft dat er toch geen geld meer is.

Zit Raghoebarsing net als Oom Dagobert op een geldberg?

Wellicht zit hij als een echte Oom Dagobert bovenop een enorme geldberg en wil hij de muntstukken alleen maar tellen om ze vervolgens nergens aan uit te geven?

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Begrijpt u wat de heren nu eigenlijk zeggen?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws