🎨 (cartoon) Wëg!

Lafu – 🎨 (cartoon) Wëg!

PARAMARIBO, 14 december 2023 – Het jaar belooft spannend afgesloten te worden, met name als we naar 20 december kijken.

Eeuwig opgesloten

Al ruim 40 jaar probeert Desiré Delano Bouterse uit handen van de (internationale) justitie te blijven.

De buitenlandse machten kan hij relatief makkelijk het nakijken geven door simpelweg geen stap buiten de landsgrenzen te zetten, maar voor ons eigen justitiële systeem moet hij wat meer moeite doen.

Een – voor hem – heikel punt hierbij zijn de 8 Decembermoorden, waar 15 onschuldige burgers op wrede wijze werden verminkt, vermoord en afgeslacht.

Bijna 30 jaar lang heeft Suriname deze inktzwarte vlek ongeroerd gelaten, totdat een groep Nederlanders besloot dat het rond 2005 genoeg was geweest.

Met hulp van SuriNed advocaat Spong is het proces in gang gezet dat de 20e tot zijn ultieme hoogtepunt moet komen; de levenslange opsluiting van Bouterse.

Bouterse : 'als ik moet sterven in een cel, dan doe ik dat'

Vreemd genoeg heeft Baas onlangs verklaard "na veertig jaar alle strijd tegen zijn gevangenschap vrijwillig op te geven en 'gewoon' levenslang de gevangenis in te gaan om daar een eenzame en koude dood te sterven".

Ongeloofwaardig

Voor een levensgenieter, vrijbuiter en buitenmens pur sang komt deze spontane verklaring vrij onbetrouwbaar over.

De kans is dus groot dat Bouterse helemaal niet aanwezig is bij de uitspraak, door grootheidswaanzin serieus denkt onschuldig verklaard te worden of iets anders in petto heeft.

🎨 (cartoon) Wëg!

Opsluiten in 4 stappen
– tik voor groot

Hoe dan ook ziet de regering geen obstakels. Er is weliswaar niets geregeld om hem op te sluiten, er zijn nog geen protocollen vastgesteld en zelfs de locatie van zijn gevangenschap moet nog besloten worden.

Volgens zowel de president als minister van Justitie is het gevangennemen van de grootste crimineel uit onze geschiedenis simpelweg net zo overzichtelijk als het stappenplan van een IKEA handleiding.

Opmerking : het betreft een ingezonden artikel en vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Langeman Produkties N.V.


— UW MENING —

Vertrouwt u de verklaring van Bouterse?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws