Sranan Sabiman : Surinaamse Luchtvaart Maatschappij

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (afgekort SLM - ook wel Surinam Airways genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname.

Geschiedenis

In 1953 besloten Ronald Kappel en Herman van Eyck een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten.

Toen ze een vergunning voor een binnenlandse luchtvaartmaatschappij verkregen, kochten ze een stuk grond in Paramaribo waar ze vliegveld Zorg en Hoop begonnen.

Op 22 augustus 1953 voerde Luchtvaartbedrijf Kappel-Van Eyck de eerste vlucht uit. Het succes van Kappel en Van Eyck trok de aandacht van de Staten van Suriname, die het bedrijfje wilden doen opgaan in een nationale luchtvaartmaatschappij.

Toen de onderhandelingen hierover stroef verliepen, zette Kappel het bedrijf stop en verkocht hij de toestellen. Onder druk vanuit de samenleving kwam er toch een akkoord tot stand.

In 1953 bouwden Kappel en van Eyck zelf het vliegveld Zorg en Hoop

De nieuwe maatschappij ging Surinaamse Luchtvaart Maatschappij heten en was op 1 januari 1955 een feit. Op 7 januari begon de SLM een binnenlandse lijndienst tussen Paramaribo en Moengo met twee toestellen van het type Cessna 170B die kort daarvoor waren aangeschaft.

In het late najaar van 1958 werd Operation Grasshopper, oftewel Operatie Sprinkhaan, gestart, een gigantische onderneming om de geologie en bodemschatten van het gehele grondgebied van Suriname te gaan inventariseren.

Vanuit Zorg en Hoop moesten hiervoor zeven kleine uitvalbases, nieuw aan te leggen airstrips, diep in het binnenland worden aangelegd. De SLM kreeg de opdracht voor al het vervoer door de lucht en charterde hiervoor speciale toestellen, waaronder twee driemotorige Northrop YC-125 Raiders en een Chase YC-122. Al snel gingen stemmen op de beide particuliere partners uit te kopen.

Kappel verongelukte echter in 1959. In 1962 werd Van Eyck alsnog uitgekocht, en op 30 augustus 1962 werd de SLM een staatsbedrijf.

Internationale lijndiensten en luchtvloot

Vanaf 1964 participeerde de SLM in de lijndienst tussen Paramaribo en Curaçao, samen met de ALM en de KLM. De SLM had evenwel nog geen eigen toestel. Dat kwam er pas ten tijde van de Surinaamse onafhankelijkheid.

Op 2 november 1975 voerde de SLM haar eerste trans-Atlantische vlucht uit, in een van KLM gehuurde DC8-63 (registratie: PH-DEM). Het toestel werd in de eigen bedrijfskleuren gespoten en 25 november gedoopt, naar de datum van de aanstaande Surinaamse onafhankelijkheid later die maand. Voor de regionale lijndiensten werd een Boeing 737-200 gehuurd, gedoopt Tjon Tjon. Ook werd er nog een DC8-55CF aangeschaft van de KLM (PH-DCW), gedoopt Sabaku.

Het logo van SLM bestaat uit een gestileerde Sabaku, een Koereiger

Op 5 mei 1978 verongelukte op Zanderij een van Bellomy Lawson Aviation gehuurd DC-6F-vrachtvliegtuig (N3493F) van Surinam Airways Cargo. De twee piloten overleefden deze crash. Ter vervanging van het verongelukte toestel werd van 1978 tot 1980 een andere DC-6F (N47058) van Bellomy Lawson Aviation gehuurd en in de kleuren van Surinam Airways Cargo gespoten. Eind jaren zeventig had de SLM een vloot van 8 vliegtuigen, tot op de dag van vandaag ongeëvenaard.

In november 1983 huurde de SLM een McDonnell Douglas DC8-62 (N1809E) van het Amerikaanse Arrow Air en doopte deze kist aanvankelijk tot Fajalobi, maar na het behalen van de gouden Olympische medaille door de Surinaamse zwemmer Anthony Nesty in 1988 werd dit toestel naar hem vernoemd. Op 7 juni 1989 ging dit toestel bij de SLM-ramp, waarbij 176 inzittenden om het leven kwamen, verloren.

Mijlpaal met eerste vrouwelijke SLM captain

In april 2014 werd een mijlpaal in de Surinaamse luchtvaartgeschiedenis bereikt toen Astrid Deira als eerste vrouwelijke Surinaamse gezagvoerder op de Boeing 737 van de SLM mocht vliegen.

Zij had reeds jaren ervaring als co-pilote bij de SLM met onder andere de Airbus A340-300 op de trans-Atlantische route Paramaribo-Amsterdam.

Daarvoor vloog Astrid Deira op de MD82 regionaal en jarenlang op de DHC6 Twin-otters in de toentertijd binnenlandse operatie van SLM. Als vrouwelijk rolmodel in Suriname gaf zij op 18 maart 2018 een lezing.

Zwarte bladzijde

Op 7 juni 1989 raakte de SLM betrokken bij de ergste vliegramp uit de Surinaamse geschiedenis, de SLM-ramp, toen nabij Zanderij een naar Anthony Nesty genoemde Douglas DC-8-62 neerstortte en 176 personen (167 passagiers en 9 bemanningsleden) het leven lieten.

Ontwikkelingen en samenwerkingen

Tot 2005 verzorgde de SLM binnenlandse vliegdiensten vanaf het vliegveld Zorg en Hoop met diverse vliegtuigtypes als de Cessna 170B, de Piper Apache, de Douglas DC-3, Beech G-18 en Cessna 206.

Geen enkel toestel sprak echter zoveel tot de verbeelding als de de Havilland Canada (tegenwoordig Bombardier) DHC-6 Twin Otters, die meer dan 35 jaar de werkpaarden waren van de SLM in de binnenlandse operatie. Dit toestel had als voordeel dat het de mogelijkheid tot een zogenaamde Short Take Off and Landing (STOL) heeft en 20 passagiers kan vervoeren.

In 2013 is Caricom Airways een samenwerking aangegaan met Surinam Airways en SLM-dochter METS Travel & Tours voor het uitvoeren van binnenlandse vluchten als Surinam Airways Commuter.

In november 2014 maakten Surinam Airways en de Amerikaanse Eastern Air Lines Group, Inc. melding van hun intentie tot strategische samenwerking op operationeel-technisch en commercieel gebied. In september 2017 werd Eastern Air Lines overgenomen door Swift Air en samengevoegd met Dynamic Airways.

SLM
– Boeing 737-300 –

In januari 2017 gaat de SLM een samenwerking aan met TUIfly. De vluchten naar Suriname worden vanaf dat moment aangeboden op basis van een ‘code-share’ overeenkomst. Twee keer per week worden er met de Airbus A340 vluchten uitgevoerd tussen Amsterdam en Paramaribo. Vanaf 1 juli 2017 zet TUIfly ook zijn eigen Boeing 787 Dreamliner in op de route naar Suriname.

De samenwerking is inmiddels opgeheven, waardoor zowel SLM als TUIfly zelfstandig opereren op de route.

Op 26 februari 2018 publiceerde de Surinaamse krant De Ware Tijd een artikel dat zij over veiligheidsdocumenten beschikten waarin onder andere de KLM en Caribbean Airlines zijn beklag deed over ongetraind beladingspersoneel bij de SLM.

De Surinaamse maatschappij zou niet voldoen aan de veiligheidseisen en de vliegveiligheid zou daarmee in gevaar zijn. De KLM bevestigde later de voorgevallen incidenten. De SLM betreurde de berichtgeving en noemde het 'erg overtrokken'.

President-directeuren

Dochterondernemingen binnen de SLM Group

Surinam Airways, die zichzelf met trots de Nationale Carrier noemt, bezit binnen de SLM Group de volgende dochterondernemingen:

Het in-flight magazine van Surinam Airways heet Sabaku, uitgesproken als Sabbakoe met de klemtoon op de laatste lettergreep. Sabaku is het Surinaamse woord voor reiger, het symbool van Surinam Airways.

Vloot

Per 14 december 2018 bestaat de vloot van Surinam Airways uit (bijgewerkt tot januari 2020) :


Type Aantal Besteld Registratie(s) Max. passagiersRoutes
Boeing 777-200 1 0
  • PZ-TCU
271 (26 / 245) Paramaribo-Amsterdam
Boeing 737-300 1 0
  • PZ-TCQ
116 (16 / 100) Regionale routes
Boeing 737-700 1 1
  • PZ-TCS
  • PZ-TCT
128 (8 / 120) Regionale routes
Totaal: 3 1

— UW MENING —

Met wie vliegt u liever, SLM / TUI of KLM?