Sranan Socialman : Veilingmeester Ronnie

Sranan Socialman : Veilingmeester Ronnie

PARAMARIBO, 15 mei 2021 – De soap rondom (bijna) ex-minister Pokie duurt nu al dagen voort en eist door gebrek aan transparantie steeds meer slachtoffers.

Eerst zou ze tienduizenden hectare grond aan een Chinese investeerder hebben verkocht en later meldde men dat dit een "correctie" van haar voorganger zou zijn, omdat deze een "verkeerd" lettertype had gebruikt.

Daarna riep Leo Brunswijkde broer van – dat hij de nieuwe president van Suriname wordt en dat Diana hem grond had geweigerd om zijn ambities zo tegen te kunnen werken.

Leo Brunswijk wordt de nieuwe president

Om het nog erger te maken blijkt Fariyal Brunswijkde dochter van – op hetzelfde ministerie de directeur te zijn en weigert zij samen te werken met de gewezen minister.

Ook was daar weer Fulgence Brunswijkde zoon van – die nog uit hoofde van zijn rol als districtscommissaris ook wat lappen grond wilde bijschrijven.

De klucht is compleet nu blijkt dat Leode broer van – de grond via een eenmansstichting had opgeëist waarna Jennifer van Dijk / Silos hem op WhatsApp flink heeft lopen uitschelden en Leo daarom – als bijna president – volmondig excuses eist.

Ronnie wilde die 300ha grond helemaal niet

O, en laten we de nieuwe hoofdrolspeler niet over het hoofd zien : onze Vee-Pee Ronnie.

Die heeft in 2014 bijna 300 hectare gratis grond aangevraagd, maar was dat helemaal vergeten...

Pas in 2021 heeft minister Pokie hem de grond toegewezen "voor toeristische activiteiten" wat later stiekem "landbouw" bleek te moeten zijn.

Maar Ronnie had daar helemaal niet meer om gevraagd en dat hij vervolgens als een echte veilingmeester de enorme stukken grond voor 0 SRD gratis aan zichzelf uitdeelt is natuurlijk puur toeval...

Of – zoals de nieuwe baas het zelf verwoord – "er zijn duistere krachten in de samenleving bezig om mij tegen te werken".

Die uitspraak kennen we nog van zijn voorganger... Bouterse.

Bron : dit is geen journalistieke bijdrage en moet met een relativerende knipoog bekeken worden.


— UW MENING —

Geniet u van de soap?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws