Sranan Socialman : Onze minister, de Jonge

Sranan Socialman : Onze minister, de Jonge

PARAMARIBO, 30 mei 2021 – Waar minister Amar Ramadhin al bijna een jaar lang enkel een brevet van onvermogen weet te tonen, vliegt Nederland ons als van ouds te hulp.

Zelfs na ruim tien maanden lukt het onze gevleugelde huisarts maar niet om genoeg vaccins te regelen en een structureel medisch plan te ontsluiten om zijn bevolking te beschermen.

Met wat goede wil zijn er nu 7.500 mensen volledig gevaccineerd, waarvan het grootste deel "politieke toppers" en andere "maatschappelijk belanghebbenden".

Op het hoogtepunt van de crisis moest de mini-ster ook nog even hals over kop – met de hele familie – businessclass tien dagen op vakantie naar Miami.

Zelfs de hulp van Nederland inschakelen bleek moeilijk voor hem, aangezien hij hiervoor de verkeerde protocollen en kanalen had bewandeld en nul op zijn request kreeg.

Gelukkig was daar Raoul Boucke – van het Nederlandse D66 – die samen met de Nederlandse minister van VolksgezonheidHugo de Jonge – binnen één week wist te regelen dat ons land maar liefst 700.000 vaccins krijgt, verzekerd is van genoeg medische zuurstof, een uitgewerkt plan van aanpak ontvangt, meerdere medische specialisten worden ingevlogen en er een profesioneel crisis management team 24/7 voor ons land paraat staat.

En Ramadhin?

Die probeert er nu opeens de grote VHP-show van te maken waarbij hij vanaf de zijlijn toekijkt en niet kan inzien dat Nederland oplost wat hij door nalatigheid heeft veroorzaakt.

Bron : dit is geen journalistieke bijdrage en moet met een relativerende knipoog bekeken worden.


— UW MENING —

Is minister Ramadhin wel toegerust voor zijn takenpakket?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws