Sranan Spotuman
: OrganoChan

Sranan Spotuman : OrganoChan
Bij zijn aantreden heeft president Santokhi beloofd een transparant beleid te voeren en nepotisme stevig aan te pakken. Inmiddels zit zijn regering ongeveer zes maanden en is het tijd voor een overzicht van de door hem samengestelde organisatiestructuur.

– klik op de afbeelding om deze vergroten

PARAMARIBO26 december 2020

Bij zijn aantreden heeft president Santokhi beloofd een transparant beleid te voeren en nepotisme stevig aan te pakken.

Inmiddels zit zijn regering ongeveer zes maanden en is het tijd voor een overzicht van de door hem samengestelde organisatiestructuur.

Naar nu blijkt is Mellisa de spin in het web waar alle lijnen en partijen samen komen.

Als echtgenoot van Chan is zij automatisch de first-lady en heeft onder andere functies als Algemeen Directeur op het Kabinet van de President die natuurlijk ook weer haar eigen man is.

Tegelijkertijd is ze onder meer advocaat bij het Hof van Justitie, voorzitter van verschillende presidentiƫle commissies en lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie.

Via al deze functies staat ze in direct contact met Ronnie Brunswijk die niet alleen voortvluchtig is voor de internationale opsporingsdiensten, maar ook nog eens vice-president.

Wat Ronnie en Mellisa nog meer delen is een directe lijn met Leo, de broer van Brunswijk die net als Mellisa een belangrijke positie bij Staatsolie heeft.

Chan heeft niet alleen aan zijn nieuwe vrouw gedacht, maar ook zijn kinderen uit een eerder huwelijk komen in de organisatie voor.

Zo is zijn dochter toegetreden tot het kabinet van haar stiefmoeder als Hoofd Bureau Kwaliteit Management en heeft ook zijn zoon een mooie positie weten te verwerven.

Deze laatste had wel liever een hogere benoeming gekregen, want echt tevreden is hij niet met alles dat vaderlief voor hem heeft geregeld.

Zo heeft hij ruzie met zijn schoonfamilie die door Mellisa als first-lady juist voortdurend naar voren wordt geschoven.

Ook beschuldigen ze elkaar onderling geregeld van laster en smaad wat Ronnie Brunswijk als pater familias dan weer moet zien op te lossen.


— UW MENING —

Welk rapportcijfer geeft u het eerste halfjaar van Santokhi?


Wilt u reageren op deze stelling?

Download de gratis app Suriname Nieuws